Teknolojide FENDT mi ? JOHNDEERE mi ?

Teknelojide FENDT mi ? JOHNDEERE mi ?

• Kullanılan toplam oy
    15

Ynt: Teknolojide FENDT mi ? JOHNDEERE mi ?

ozan_06 link=topic=5167.msg210142#msg210142 date=1251676152' Alıntı:
Benim nh nin tavan mavi ama fordun tentesi beyaz..o yüzden nh de klima var, fordda yok sanırım...
Nh ' yi hemen sat veya bizim gibi byaz sprey boyaya koş abi külliyen zarardasın :D

ÇağRı link=topic=5167.msg210146#msg210146 date=1251676306' Alıntı:
Nh ' yi hemen sat veya bizim gibi byaz sprey boyaya koş abi külliyen zarardasın :D

yaa sprey boya yağmurda çıkar ama gerçi yağmurda tarım traktörümü kullanılır, karayollarında çalışmıyoz zaten :D

ozan_06 link=topic=5167.msg210149#msg210149 date=1251676487' Alıntı:
yaa sprey boya yağmurda çıkar ama gerçi yağmurda tarım traktörümü kullanılır, karayollarında çalışmıyoz zaten :D
:D sen onu bunu bırak da senin anahtarlığında immobilizer var mı onu söyle sen :D

ÇağRı link=topic=5167.msg210155#msg210155 date=1251676902' Alıntı:
olmadı şimdi :D sen de kullandığına tarım traktörü mü diyorsun :D

Ben sadece traktör diyorum, tarım traktörleri yeşil olur , tentesi yada kabinin tepesi beyaz olur. :D

ozan_06 link=topic=5167.msg210158#msg210158 date=1251677022' Alıntı:
Ben sadece traktör diyorum, tarım traktörleri yeşil olur , tentesi yada kabinin tepesi beyaz olur. :D
Şöförünün de saçlarının beyaz olması tercih edilir :D

ÇağRı link=topic=5167.msg210161#msg210161 date=1251677111' Alıntı:
Şöförünün de saçlarının beyaz olması tercih edilir :D

yoo onada sprey yapamam şimdi tarım traktörü sürecem diye..ben siyah saçlarımla moturumu sürerim daha iyi :D

ozan_06 link=topic=5167.msg210164#msg210164 date=1251677314' Alıntı:
yoo onada sprey yapamam şimdi tarım traktörü sürecem diye..ben siyah saçlarımla moturumu sürerim daha iyi :D
İşte avrupalı nerde biz nerde :D babadan kalam iki motur markası tutturmuş gidiyo gali :D

arkadaşlar canınızı sıkmayın fendt gibi bir traktörü zor bulursunuz dünyada hem kalite hem teknoloji hemde fiyat pahalılığı konusunda bu traktöre rakip yoktur.kullanıcısı azdır.tüm traktör bayilerine sorabilirisinz.çok pahalıdır ve herkes ne alabilir nede kullanabilir.birçok ilde bayisi servisi yada yedek parçası yoktur olsa değiştirecek usta yoktur.ama hiçbir traktör bu makinelerin yanından bile geçemez.jhdr bir çok ülkede üretilmektedir ve alman malı yani şaseli olanlar tutulanlarıdır.alırsanız sonu sıfırla biten serilerden alınız yani şaseli olanları.bu anket boşa çünkü ister şanzuman ister yakıt ister motor ister konfor fndt hepsinde üstündür.rakipsizdir.

ÇağRı link=topic=5167.msg210165#msg210165 date=1251677415' Alıntı:
İşte avrupalı nerde biz nerde :D babadan kalam iki motur markası tutturmuş gidiyo gali :D
Valla bizim markalar iyi...birbirlerine rakip olabiliyolar..X marka gibi kıyaslanacak rakip sıkıntısı yok bari..:D

atilla link=topic=5167.msg208807#msg208807 date=1251403348' Alıntı:
traktör genellikle sok soğuk havalarda kullanılmaz ..çünki o şartlarda tarım yapılmaz ...karayollarında çalışan traktörler hariç...genelde daha sıcak havalarda , tarım traktörü kullanılır...fendt in kabin tavanı beyaz ..?????
ATİLLA BEY bu yorumunuzu gerçekten çocukça buldum da anlaşılıyorki sizin yorumlarınız hep taraflı.....nedemek bu kışın tarım olmuyormu türkiyede ,biz yılın 12 ayı çalışıyoruz traktörlerle..gerçek neyse onu konuşalım AK İSE AK ,GÖK İSE GÖK bunu değiştiremeyiz

samsunbafra link=topic=5167.msg210216#msg210216 date=1251711768' Alıntı:
ATİLLA BEY bu yorumunuzu gerçekten çocukça buldum da anlaşılıyorki sizin yorumlarınız hep taraflı.....nedemek bu kışın tarım olmuyormu türkiyede ,biz yılın 12 ayı çalışıyoruz traktörlerle..gerçek neyse onu konuşalım AK İSE AK ,GÖK İSE GÖK bunu değiştiremeyiz
siyah cisim , güneş ışınlarını apsorbe eder absorbe katsayısı 1dir.yansıtma katsayısı 0 olarak kabul edilir.güneş kollektörleri siyah cisimden yapılır,örnek olarak yazın asvaltın ısınıp erimesi.beyaz cismin absorbe oranı sıfır,yansıtma oranı 1 kabul edilir.örnek olarak bodrum ve meksika hava sıcaklığı yüksek olan yerlerde evler beyaz renkli boyanır.koyu renkle kabin tavanı absorbe miktarı fazla olduğu için ısıl kazançlar fazla olur.bu da klimanın boyutlarının büyük olmasına ve traktörden çekeceği enerjinin fazla olmasına neden olmaktadır.bunun karşılığı yakıt miktarı tüketiminin artmasıdır.sadece fendt değil claas,massey ferguson,deutz,ve diğerlerinin kabin rengi beyaz veya gri renkl tercihi yapılmıştır.bir traktörde klima enerjisinden tasarruf traktör sayısı arttıkça yakıt tasarrufu anlamına gelir.bunun tam tersi kışın kabinin beyaz veya gri olmasının çok az miktarda etkisi olabilir.kabin ısıtmasında artı motor ısısı kullanılmaktadır.kalorifer olmasa bile radyatörden o ısıyı atacaktır.ama soğutma klimasında traktör diselinden ek güç kullanılmaktadır.ayrııca kabinin gereğinden büyük olması .. kabin ısıtma se sğutma maiyetleri artar diye düşünüyorum ...saygılarımla..

beyazdan başlayıpta renk koyulaştıkça , kabin , güneş ışınlarından daha fazla etkilenir ..buda kılmanın daha fazla devrede kalmasına ve fazla yakıt yakmasına neden olur ...çocukça bir cevap olabilir..ama gerçek...malesef...dalgada geçenler oluyor ..sağlık olsun...

atilla link=topic=5167.msg210324#msg210324 date=1251733408' Alıntı:
siyah cisim , güneş ışınlarını apsorbe eder absorbe katsayısı 1dir.yansıtma katsayısı 0 olarak kabul edilir.güneş kollektörleri siyah cisimden yapılır,örnek olarak yazın asvaltın ısınıp erimesi.beyaz cismin absorbe oranı sıfır,yansıtma oranı 1 kabul edilir.örnek olarak bodrum ve meksika hava sıcaklığı yüksek olan yerlerde evler beyaz renkli boyanır.koyu renkle kabin tavanı absorbe miktarı fazla olduğu için ısıl kazançlar fazla olur.bu da klimanın boyutlarının büyük olmasına ve traktörden çekeceği enerjinin fazla olmasına neden olmaktadır.bunun karşılığı yakıt miktarı tüketiminin artmasıdır.sadece fendt değil claas,massey ferguson,deutz,ve diğerlerinin kabin rengi beyaz veya gri renkl tercihi yapılmıştır.bir traktörde klima enerjisinden tasarruf traktör sayısı arttıkça yakıt tasarrufu anlamına gelir.bunun tam tersi kışın kabinin beyaz veya gri olmasının çok az miktarda etkisi olabilir.kabin ısıtmasında artı motor ısısı kullanılmaktadır.kalorifer olmasa bile radyatörden o ısıyı atacaktır.ama soğutma klimasında traktör diselinden ek güç kullanılmaktadır.ayrııca kabinin gereğinden büyük olması .. kabin ısıtma se sğutma maiyetleri artar diye düşünüyorum ...saygılarımla..
benim anlatmak istediğm buydu ..

kaç aydır fendt ten bahsetmiyorum..teknik konu ve vido lar paylaşım yapıyorum..

atilla link=topic=5167.msg210353#msg210353 date=1251741115' Alıntı:
kaç aydır fendt ten bahsetmiyorum..teknik konu ve vido lar paylaşım yapıyorum..
Abi..bence de iyi yapıyosun..kaç arkadaş varki teknik konulara ilgi duyan...demekki böylesi daha iyi....sonra; ' körler sağırlar, birbirini ağırlar ' gibi durum oluyor..o zaman yazma konusunda ki tüm hevesim kırılıyor..şahsi görüşlerimdir..