Yardım !!!

Öncelikle herkese iyi akşamlar
11.ayda tarlanın üstünü çizelle geçmiştim bugun hava güzeldi gibip sürüyüm dedim toprak tam tavında ve kabarık burayı pullukla sürmek yerine kazayakla sürsem nasıl olur yulaf ekilecek ne dersiniz ?

Ynt: Yardım !!!

Toprak Ağası link=topic=72378.msg838876#msg838876 date=1391285072' Alıntı:
kardes yulaf dalgalı cıkar sen tavındaysa guzelce sur pullukla zaten motoru tutmazz ben bı bıkere denedım ole memnun kalmadım
bilgi için teşekkürler

bence çizeli güzel cektinse .tekrarında bi cizel daha cek bu kez t biçimde şayet tarla uygunsa bu tür sürüme .o biçimde yap .sonrasındada ne gibi aletle işlem yapcaksan yap ek.

Yulaf İçin Bence Aşırı İşçiliğe Gerek Yok... O Yüzden Ben Olsaydım Şimdi Ya Çizelle Bi Daha Karıştırırdım Ya da Kazayağı Çekerdim...

omerfarukkoc link=topic=72378.msg839039#msg839039 date=1391295202' Alıntı:
Yulaf İçin Bence Aşırı İşçiliğe Gerek Yok... O Yüzden Ben Olsaydım Şimdi Ya Çizelle Bi Daha Karıştırırdım Ya da Kazayağı Çekerdim...
Bende öyle düşünüyorum hayırlısı artık :)

Tezekler büyükse:

- Kaz ayağı yada 8 No pulluk (çok bişey farketmez) + tohumu saç + merdaneli kültivatör (aysan)

Tezek yoksa:

- Merdanesiz kültivatör (aysan) + tohumu saç + merdaneli kültivatör.

Not:
- Merdaneli kültivatör çok yüzeysel olmadan, aşırı da derine kaçırmadan çekilmeli. Tırmık bazen iyi gömemeyebiliyor.
- Yulaf Tüm tahıllar içinde en hassas olanlardan biri. Derine ekilmeyi sever. Taban suyunu daha çok sever.

sebazios link=topic=72378.msg839070#msg839070 date=1391301485' Alıntı:
Tezekler büyükse:

- Kaz ayağı yada 8 No pulluk (çok bişey farketmez) + tohumu saç + merdaneli kültivatör (aysan)

Tezek yoksa:

- Merdanesiz kültivatör (aysan) + tohumu saç + merdaneli kültivatör.

Not:
- Merdaneli kültivatör çok yüzeysel olmadan, aşırı da derine kaçırmadan çekilmeli. Tırmık bazen iyi gömemeyebiliyor.
- Yulaf Tüm tahıllar içinde en hassas olanlardan biri. Derine ekilmeyi sever. Taban suyunu daha çok sever.
Tezek çok az. Teşekkürler.