ZETOR mfyi Eziyor..

Ynt: ZETOR mfyi Eziyor..

arkadaslar ben 4 sene 1992 model zetor7211 kullandım onun gibi bir motor daha görmedim motor yakıt bakımın dan olsa güç bakımından olsa mükemmel ben bu kullandıgım zetorda yarı yarıya mozata yanık yag yani araçlardan çıkan yagdan kullandım cekide dahi düsme olmadı en güzel yanı işe moyorun pistonları birbirinden ayrı yanı pistonun tekinde problem varsa sadece o piston kapagını sökerek o problemi giderebiliyorsun digerlerini sökmene gerek yok

eline saglık güzel bi video olmuş ama ortada eşitlik yok çekişme denildimi aynı eş degerde aynı lastik ebatlarında olması gerekki kapışma olsun eger ozaman çekişmeyi kaznırsa konuşulucak bişey yok sadece tebrik etmek düşer bu şekilde dogru olmadıgını zanediyorum

naıl_59 link=topic=5159.msg184706#msg184706 date=1244316629' Alıntı:
zetor neyi eziyor yaff adam yeni almış 95 hp diyor kendi ayarındaki hepsini bozar diyor cüsselide bir traktör powerfarm 95 le girdik tarlaya ozaman keşke imkanım olsaydıda video cekıp paylaşsaydım zetor halt etmiş önümde adım atamadı ozaman 3085 le sok tarlaya konuya göre 10 12 hp fark etmiyor
arkadaşım bir videoyu 50 keremi koyacaz..
gir videolar bölümüne zetor un kaç beygirliği başka motorların kaç beygirliğini geçmiş hepsini izle.ayrıca 3.085 lede videosu var onuda izle..
AYRICA VİDEOLAR BÖLÜMÜNDE BİR VİDEODA ZTOR 82 HP JOHNDERE 90 HP DİĞERİNDE ZETOR 82 SAME 110 HP BUNLARDA KİMSE NİYE BİŞEY DEMİYOR ŞİMDİMİ AKLINIZA GELDİ..
BEN DAHA BİRŞEY DEMİYORUM VARSA YİYEN ÇORUM DA ZETOR BAYİSİ DEYİNCE HERKES GÖSTERİR

bi mf ye bak bi de zetora bak 260 g yerine 266 yada 277 g olaydı o zaman görürdün.hem ezmiş demişsin mf nin kesildigi yerde zetorda kesilmiş

arkadaşlar orda ben şahsen valtram ile beraber olsaydım 5 li 14 inç pulluğum valra a75 im otarlaya zetoru o adamı o pulluğu gömmesse ne oluyum ha yalan söyleyen şerefsizdir

ben aksarayda valtra bayisiyim kendi sikletinde hepsi ile atarım var sa arkası yiyen getirsin aksary merkez bozkurt otomotiz dedinmi her yer inler

başbuğ link=topic=5159.msg300921#msg300921 date=1286906831' Alıntı:
arkadaşlar orda ben şahsen valtram ile beraber olsaydım 5 li 14 inç pulluğum valra a75 im otarlaya zetoru o adamı o pulluğu gömmesse ne oluyum ha yalan söyleyen şerefsizdir
düzgün konuş hem kafana göre burda istediğini söyleyemezsin kendini kendi bayinde sandın heralde.hepiniz bölesiniz saten öteki malaları kötülemekten başka bişey bilmiyorsunuz.ama zetor boş motor deil bunu unutma.

zetorcu link=topic=5159.msg53328#msg53328 date=1214586867' Alıntı:
ZETOR 70, mf 60 hp.Burda Önemli Olan Daha Çok mfnin Çekişidir.Onuda Görüyoruz..
mf zaten 4 veya 3 vitesdir artı senın traktör 70 beygır 60beygır le 70 in arasında çok fark var massey ferguson 5425 le yap ozaman odsa 82 beygır oda 24 ileri 24 geri birde onla çift sür
adaletlı bır çift sürüş olmamış

zetorcu link=topic=5159.msg291444#msg291444 date=1282519037' Alıntı:
arkadaşım bir videoyu 50 keremi koyacaz..
gir videolar bölümüne zetor un kaç beygirliği başka motorların kaç beygirliğini geçmiş hepsini izle.ayrıca 3.085 lede videosu var onuda izle..
AYRICA VİDEOLAR BÖLÜMÜNDE BİR VİDEODA ZTOR 82 HP JOHNDERE 90 HP DİĞERİNDE ZETOR 82 SAME 110 HP BUNLARDA KİMSE NİYE BİŞEY DEMİYOR ŞİMDİMİ AKLINIZA GELDİ..
BEN DAHA BİRŞEY DEMİYORUM VARSA YİYEN ÇORUM DA ZETOR BAYİSİ DEYİNCE HERKES GÖSTERİR
yuh arkadaş 110 hp sameyimi ezdi sallama bu kadar masseyinde kralı var zetoru pestil eder kız-*sw

bir zetor kullanııcısı olrak zetoru bu denli küçük motor olduğunu düşünmeyin. bize zetoru öneren kişide 8441 zetor ve 2011 3085 massay var zetora 5 13 inç pulluk takıyo masseye 5 li 14 inç pulluk zetor masseye tozunu göstermiyo adam konyanın en zenginlerinden bunu satıp zetor 135 lik alacam buna ne mazot dayanıyo ne birşey yaktığı kadarda iş görse canım agrımayacak diyo biz buna güvenerek ve inanarak zetor aldık çok da mennunuz zetoru binin tanıyın öyle kıyaslayın 6 vites var onda düz 3 takviye var çiftde duramaz kolay kolay onun önünde traktör. valtracı arkadaşlaraq gelince bizdede biri öyle dedi 6 11 pulluk taktı a 95 valtraya daha tarlada bir tur dönmeden motorun götü indi aşagıya kaç millyara mal oldu büyük lokma yut büyük konuşma demişler bizim çiftçimizde kimin traktörü varsa en ii odur. bende 100 mc moccormix var ama 8441 zetorun yerini asla tutmuyo.

Zetor kullanıcısıyım, her kullanan gibi gittikçe de hayranı oluyorum. Lakin başlığı, başkasının malını kötülemeyi, kesinlikle tasvip etmiyorum!

DİĞER MOTORLAR KÖTÜ DEĞİL ZETOR ÇOK İYİ, bütün mesele bu.

Zetor dedi mi önce bi düşünün, sonra Fendt ' i geçin öyle gelin diyorum :) (Bu yarışta 30 seçme traktör var. Şampiyon: ZETOR, 2. Fendt, MF 3. oldu galiba onuda tebrik ederim...)

Lolus SIA: Final2 Zetor vs Fendt Traktordienas 2011 LV

Şu eşerim-gömerim gibi bi valtracı yorumu vardı ona da selam olsun :) Zetorun arkasında 30 traktör içinde 2. olmak ta güzel...

Traktordiena 2012. Zetor vs Valtra. FINAL.

Arkadaslar bu videoda hiç mantıga dair bişey varmı allah aşkına. 260g 12 beyygir ufak ondan ozaman bende 3105le pesinden giriyim o zetoru ikiye bölüyüm atıyım mf zetoru ezdi olsun varmı öyle bi dava ? herşey dengi dengine kıyaslanacak

Zetorun, Türkiyede yaygınlaşmadığının sebebi olsa olsa şunlardır;

* Parça-servis karı çok düşük (senelerce anahtar vurmadan bin)

* Zetor önce para değil kalite diyor, dünyada sadece 1 fabrikada tüm parçaları kendi üretiyor, toplama-taklit yok! 1946 ' dan beri tamamen orjinal makineler üretiyor.

* Ülkemizde atı alan üsküdarı geçmiş, artık kartondan traktör bile üretse servis-parça, 2. el yüzünden insanlar beğenmese de kolay kolay cesaret edip kaliteli-üstün de olsa başka traktöre bakamaz durumda.

* Çekler eski doğu bloku-sosyalist... vs ülkeler gibi küreselleşelim, devleşelim, çinde-hintte parça...vs ürettirip hertarafa ahtapot gibi kol atalım demiyor. Kaliteden-orjinallikten anlayan gelsin, bilen bilir diyor...

* Ne yazık ki, Ülkemizdeki bilinçli distirübütör, servis-bayi, bilinçli traktör binicisi azlığından durum bu...

* Abartısız iddia ediyorum dünyada gelmiş geçmiş en iyi traktörler biri (zetor 1.200.000 traktörü devirmiş-yerli gururumuz erkunt bu rakama kabaca 500 yılda ulaşır) ama adını bilen bile yok denecek kadar az...

* Zetor, Kendinden 10 bg büyük traktörlerin işini kendinden 10 bg küçük traktörler kadar yakarak yapabilecek bir traktör. Ama Tanıtım reklam yok, bilen yok!

* Elimden geldiğince +/- yönlerini buradan paylaşıp, günümüzde nesli tükenmekte olan tamamen orjinal makine meraklılarına tanıtım-bilgilendirme yapacağım inşallah.

----------------

Vites olayına gelince zetor kendi üretimi gelişmiş motor-şanzıman kullanıyor. 8441 ' ler 6 vites, 4 vitese alışana başta biraz farklı geliyor... dizaynı ise 1946 ' dan beri yılların verdiği uzmanlıkla bu halde, tip derseniz göreceli bir konu, bu çekiş-güç olduktan sonra tipi de gözünüze hoş görünüyor zaten :)

Tumosan66 link=topic=5159.msg755549#msg755549 date=1372502373' Alıntı:
Arkadaslar bu videoda hiç mantıga dair bişey varmı allah aşkına. 260g 12 beyygir ufak ondan ozaman bende 3105le pesinden giriyim o zetoru ikiye bölüyüm atıyım mf zetoru ezdi olsun varmı öyle bi dava ? herşey dengi dengine kıyaslanacak
3105 degıl ama 3085 i getır zetordan 13 beygır fazla.bölde gorelım

Sevgili 'arapörenli' kardeşim (adını bilemiyorum) bu bölme-parçalama-eşme-deşme-gömme başkasının malını kötüleme işi bi yana sana sadece zetorcuların ve tüm dünya mühendislerinin bilip sakladığı bi sır vereyim...

Teknik olarak diğer motorlar için beygir kullanılır, Zetor için ise aygır-katana (katana: askeri aygır, agır büyük topları çekebilen at) :)

O yüzden traktör alırken kaçlık motor lazımsa 10-15 bg küçük zetor al, aynı işini görür...

Şaka bi yana orjinal makina meraklıları mutlaka incelesin, zetora binmeden motora bindim demesin!