Fendt Kullanıcısına Sorularınız.

Ynt: Fendt Kullanıcısına Sorularınız.

Güzel. Yanlız burada başka markaları etik olarak kötülemiyoruz, onun için isim vermesen iyi olacak.

Nerde nasıl yakıyor pek anlamadım ama genelde sanırım yakıtın çokluğundan şikayetçisin.

Sana mukayese olması açısından şöyle diyeyim, Eker-mak marka ağır tip 11 li çizelim var benim. Revizyon talebimiz üstüne 11 ayağı 3 sıra şaseye dizdirip, ardına iki de merdane eklettik. 3 metre iş genişliğinde oldukça sallı bi alet oldu.
Bacakları şaseye kadar (60 cm) gömüyorum. 15-17 km hızla çekiyor. Bu arada 8.5 L/ha ekranda yazıyor. yani bu dekara 850 gram demek. Varsa bu ekonominin üstüne ben de bilem.

çizelin linki http://www.eker-mak.com.tr/urun.asp?Urun_ID=12 (üstte görülen kulaklı tip)

arka merdaneleri görebileceğin link http://www.eker-mak.com.tr/urun.asp?Urun_ID=9

Hangi realiteden bahsediyorsunuz allah aşkına.Konuşmayayım konuyu dağıtmayayım diyorum ama söylenenler o kadar saçma ki insan bir yerden sonra kendini tutamıyor.Aslında yaşıtım olsanız size çok güzel cevaplar verebilirdim ama benden yaşça büyük olduğunuz için cevaplarımı seçerek vermek zorunda kalıyorum(Mesela trombon düdük olayı.).Lüks ve teknoloji güzel,tabi ki bir değeri de olmalı ama burası Türkiye.İnsanlar yiyecek ekmek bulamazken nerede vario,nerede ayağına gelen servis.Fendt almakla beraber bana göre kişinin tek kazancı kendinedir.Kendisini az yorar,dediğiniz gibi gerekliliği bence tartışılır 'lüks' içinde tarlasını sürer,eker vs...Biz de ekeriz,süreriz işimizi görürüz.Servis ayağımıza gelmeyebilir ama kendim için konuşuyorum biz işimizi görürüz.Altını çizerek söylüyorum bana çok gelecek kadar gereksiz param olsaydı fendt alırdım.Ama o kadar gereksiz param yok.Fendt alana kadar orta halli bir traktör alıp,yatırım yapmak daha makuldur diye düşünüyorum.

Fendt ' i heryere sığdıran,alakası olmayan heryere koyan kişilerin anlamadığı nokta aslında burası.Kimse fendt kötüdür demiyor,fendt ' in gerekli olup olmadığı tartışılıyor zaten.Bence gerekli değil.Özellikle büyük çiftçiler hariç.Sizin için bir yorum yapamıyorum,belki araziniz büyüktür,belki paranız çoktur.Beni de ilgilendirmez zaten.Bizim 800 dönüm arazimiz,dalgalı arazi ve TEK çeker motorumuz var.Çoğu kişi bu kadar araziye çift çeker iki tane traktör kullanır,biz tek çekerle işimizi görebilirken,hatta traktörü bırakın servisi tamirciye bile götürmeden tamir edebiliyorken dedikleriniz bana çok anlamsız ve gereksiz geliyor.İşin içinde olmayan bilmez derler,tamamen katılıyorum(Mendiz bey için konuşmuyorum).

arkadaşlar 1978 den beri türkiye ye fendt gelmemiştir ..komşumuz yunanistana devamlı gelmiştir...2006 yılından beri türk çiftçisinin hizmetinde ...tamam döviz ödüyoruz ... diğer markalara ödemiyormuyuz.. kaliteye ödenen döviz bence , boşa gitmeyen dövizdir diye düşünüyorum..

Çağrı kardeşim benim dediğim bu zaten. Yiyecek ekmeği bir türlü bulamamak. Ekmeği üreten kim? Çitçi. Ekmeği yiyemeyen kim? gene çiftçi. Sanırım buna bir itirazın yoktur. Ekmeği nasıl 'üttürüyoruz'? önemli olan budur. Bu ambarda 5 ana delik varsa biri de traktör meselesidir. Ötekiler de ürün deseni, tarım bilgisi, alet ekipman, tohumlıktur. Az yakan, işi çabuk gören, işletme masrafları az olan, arıza çıkartmayan, şoförü yormayan bir traktör ile bu deliklerden birini kapatmış olursun. Gerisi de aynı traktör konusunda olduğu gibi paradan çok öncelikle görgü, bilgi, kültür, görüş meselesi. Yani tamamı ile kişinin kendine kalmış. İster kendin ye ekmeğini, ister servise, mazotçuya, simsara, ilaççıya, tohumcuya dağıt. dipkazan dahil benim ekip kapatma maliyetim bu ekimde 51,60 YTL daha üst gübre ilaç hasat olarak da muhtemelen 37,40 YTL daha görünüyor, toplam 89,00 YTL dekara ürün beklentim ise 1.500 YTL civarında. Bu daha birinci ürün. Bunun ikincisi de var. Bu sene yetişmeyecek ama seneye üçüncüsü de olacak inşallah. Yani 2.500 YTL. gibi bir ürün değeri. Düş bunun 200 YTLsini. 2.300 YTL/Dekar gibi bir gelir. Hadi şimdi de bakalım bana, tarlanın dekarı kaç para? Hadi benim arazim düz ve sulak. Dalgalı ve kuru olsa da ona göre ürün deseni seçerim en azından 1.000 YTL dekar gelirine getiririm. Bunu nasıl yaparım? Kimseye (Babam dahil) güvenmem oturur tarımı kendim okurum. Araştırırım, gezerim, fuara giderim, memlekette ne kadar traktörcü, dişe dokunur ekipmancı-tohumcu varsa tanışırım, işin özü 'serkisof'u çalıştırırım, bi şekilde işin içinden çıkarım. Seneye Isparta dolaylarında çırak yetiştirme porocem var. İzle bak o cin gibi bebenin de bir yıl içinde kendine çok gelecek kadar parası olup nerelere saçacak. Sadece tek bir yılda. Sizinkinin de yarısının yarısı kadar hem de parça parça arazide. Bu zihni sinir projesini izle. Mutlaka izle. Ses çıkarmadan konuyu takip edenler de nasılolsa izleyecek. Bak bakalım değil ekmek, pasta kimin elinde, kim yiyor. Bu lafları da sana şimdilik yüzlerce, seneye de binlerce olacak olan kendine paraları fazla gelenler adına yazdım. İster değerlendir, ister felsefeye devam et. Ispartadaki porocenin adı da ağır pasta destanı olsun istersen.

Agri_King link=topic=9224.msg122909#msg122909 date=1230572477' Alıntı:
Çağrı kardeşim benim dediğim bu zaten. Yiyecek ekmeği bir türlü bulamamak. Ekmeği üreten kim? Çitçi. Ekmeği yiyemeyen kim? gene çiftçi. Sanırım buna bir itirazın yoktur. Ekmeği nasıl 'üttürüyoruz'? önemli olan budur. Bu ambarda 5 ana delik varsa biri de traktör meselesidir. Ötekiler de ürün deseni, tarım bilgisi, alet ekipman, tohumlıktur. Az yakan, işi çabuk gören, işletme masrafları az olan, arıza çıkartmayan, şoförü yormayan bir traktör ile bu deliklerden birini kapatmış olursun. Gerisi de aynı traktör konusunda olduğu gibi paradan çok öncelikle görgü, bilgi, kültür, görüş meselesi. Yani tamamı ile kişinin kendine kalmış. İster kendin ye ekmeğini, ister servise, mazotçuya, simsara, ilaççıya, tohumcuya dağıt. dipkazan dahil benim ekip kapatma maliyetim bu ekimde 51,60 YTL daha üst gübre ilaç hasat olarak da muhtemelen 37,40 YTL daha görünüyor, toplam 89,00 YTL dekara ürün beklentim ise 1.500 YTL civarında. Bu daha birinci ürün. Bunun ikincisi de var. Bu sene yetişmeyecek ama seneye üçüncüsü de olacak inşallah. Yani 2.500 YTL. gibi bir ürün değeri. Düş bunun 200 YTLsini. 2.300 YTL/Dekar gibi bir gelir. Hadi şimdi de bakalım bana, tarlanın dekarı kaç para? Hadi benim arazim düz ve sulak. Dalgalı ve kuru olsa da ona göre ürün deseni seçerim en azından 1.000 YTL dekar gelirine getiririm. Bunu nasıl yaparım? Kimseye (Babam dahil) güvenmem oturur tarımı kendim okurum. Araştırırım, gezerim, fuara giderim, memlekette ne kadar traktörcü, dişe dokunur ekipmancı-tohumcu varsa tanışırım, işin özü 'serkisof'u çalıştırırım, bi şekilde işin içinden çıkarım. Seneye Isparta dolaylarında çırak yetiştirme porocem var. İzle bak o cin gibi bebenin de bir yıl içinde kendine çok gelecek kadar parası olup nerelere saçacak. Sadece tek bir yılda. Sizinkinin de yarısının yarısı kadar hem de parça parça arazide. Bu zihni sinir projesini izle. Mutlaka izle. Ses çıkarmadan konuyu takip edenler de nasılolsa izleyecek. Bak bakalım değil ekmek, pasta kimin elinde, kim yiyor. Bu lafları da sana şimdilik yüzlerce, seneye de binlerce olacak olan kendine paraları fazla gelenler adına yazdım. İster değerlendir, ister felsefeye devam et. Ispartadaki porocenin adı da ağır pasta destanı olsun istersen.

Zannediyorsam türkiyede segmentlerinde en pahalı traktörü al diye kimse kafasına silah dayanmamıştır şuana kadar duymadım ama takdire layık ettiğim bir durum varsa oda şudur geleceği gören aklını doğruya kullanan üreticilerin herzaman ALLAH yolunu bahtını açık etsin ve herkeze FENDT sahibi olmayı

ben şöyle bi soru sorayım ben tm 120 kullanıyorum bizim çalişma ortamı yazın çok tozlu bi ortam çiftte olsun harmanda olsun özelikkle anızları sürerken aşiri derecede toz çıkıyor bu toz olayından bıktım ve yılda bi defa hava filtresini değiştiriyorum içli dışlı
senin kullandığın motorun hava filtresi nasıl tozlu ortamlarda veya kaç tane filtresi var yılda bi defa değişmesi istermi filtresi

Şahsi görüşümü soruyorsanız, dış filtreyi tozlu dönemlerin sonunda mutlaka değiştirmeli. Ben sırf bu iş için kompresör aldım. Tozlu iş günlerinin sonunda mutlaka dış filtreye giriş istikametinin tersinden hava tutuyorum. Dış filtre tozlu dönem sonunda, iç filtre de en az yılda bir değişmeli diye düşünüyorum. TM 120 konusunda ne görsel olarak ne katalog değerleri olarak bir fikrim yok. Bizdeki diğer motorlar içinde ona en yakın olanı TD 95 amcaoğlunun. O da saldım çayıra mevlam kayıra kullandığından ne yaptığı hakkında bişey diyemeyeceğim. En iyisi tavda sürüm, ama onu da bu devirde nasıl tutturacaksın. Aynı sorunu ben de dik rotovatör ile yaşıyorum. Her gün hava tutuyorum. İç dış yılda bir değişmeyi şart görüyorum. Malum pahalı cihazlar toz emdirmemek lazım.

Şahsi görüşümü soruyorsanız, dış filtreyi tozlu dönemlerin sonunda mutlaka değiştirmeli. Ben sırf bu iş için kompresör aldım. Tozlu iş günlerinin sonunda mutlaka dış filtreye giriş istikametinin tersinden hava tutuyorum. Dış filtre tozlu dönem sonunda, iç filtre de en az yılda bir değişmeli diye düşünüyorum. TM 120 konusunda ne görsel olarak ne katalog değerleri olarak bir fikrim yok. Bizdeki diğer motorlar içinde ona en yakın olanı TD 95 amcaoğlunun. O da saldım çayıra mevlam kayıra kullandığından ne yaptığı hakkında bişey diyemeyeceğim. En iyisi tavda sürüm, ama onu da bu devirde nasıl tutturacaksın. Aynı sorunu ben de dik rotovatör ile yaşıyorum. Her gün hava tutuyorum. İç dış yılda bir değişmeyi şart görüyorum. Malum pahalı cihazlar toz emdirmemek lazım.
teşekkürler

salih link=topic=9224.msg124337#msg124337 date=1230724868' Alıntı:
hehe benımde bı sorum olacak abı fendt415 ıle kısalıgı yada uzunlugu bır problem oluyormu gecenlerde bırı demıstı 415e bazı ekıpmanlar dengesını bozuyor buda sanırım boyu ıle alakalı sende boyle bı problem oldumu bırde 716 ıle 415 aynı segment makınası gucu dolayısı ıle ama 700 serısı 6 sılındır neden 415ı sectın 716 nın agır ve uzun ıslerde 415den daha kullanıslı olacagını soylemıstı ferruh abı bıze

Saliiiihhhhh.. Saaaliiiiiihhhh.. zuha-*-s hiç dumadın mı sen önemli olan boyu değil işlevi diye.. zuha-*-s Bak gözüm şimdi sen bir işi yaparken karşı tarafın gözleri büyüyüp Eşhedüenlaaa.. diye söyleniyorsa iş tamam demektir. O zaman boyu, çapı ağırlığı havada kalır. Bir laf vardır elaleminkini görmeyen kendininkini mitralyöz sanırmış diye. 415 işimizi görüyor, aldık, mutluyuz, huzurluyuz. Yeni modelleri de ekleyeceğiz. Sanma ki Fendt demek sadece 936 demek, Trisix ' i de var bunun... zuha-*-s

Agri_King link=topic=9224.msg124356#msg124356 date=1230726343' Alıntı:
Saliiiihhhhh.. Saaaliiiiiihhhh.. zuha-*-s hiç dumadın mı sen önemli olan boyu değil işlevi diye.. zuha-*-s Bak gözüm şimdi sen bir işi yaparken karşı tarafın gözleri büyüyüp Eşhedüenlaaa.. diye söyleniyorsa iş tamam demektir. O zaman boyu, çapı ağırlığı havada kalır. Bir laf vardır elaleminkini görmeyen kendininkini mitralyöz sanırmış diye. 415 işimizi görüyor, aldık, mutluyuz, huzurluyuz. Yeni modelleri de ekleyeceğiz. Sanma ki Fendt demek sadece 936 demek, Trisix ' i de var bunun... zuha-*-s

Birde hp güçleri yakın olmasına rağmen kuyruk mili çapları hidrolik kapasiteleri ve boş ağırlıkları dolayısıyla yapacakları iş farklı 700 serisi biraz daha ağır işlere koşulmalı

Salihe 2. cevap:

Mühendislikte şöle bir kural vardır, hesaplanan kapasitenin bir hatta iki üstünü seç mutlu ol. Bu kuralı uygularsan Yetkili Servis arkandan mal mal bakar. Geçerkene el sallarsın, o kendi kendine söylenir. Şimdi biz 415i aldık diye arkasına dünyayı bağlayıp çekmeye çalışmıyoruz. Onun için de 6 silindirli bi 150 bhp motor alıp mazotçu ile akrabalığımızı ilerletmek istemedik. Konu budur.

Bir de biri bana anlatsın bakiim adamı suçu 'artislik yapmak' şeklinde banlamak artisliğin kendisi oluyor mu olmuyor mu? Gene birini banlamışsınız cimcimeler.

meendiizzz abeyy mendızz abeyyy cok tesekkurler evet haklısın boy falan onemı yok bazı kısıler traktorun boyuıle cekısı falan karıstırıyorda o yuzden sordum ;D ;D
polatlı da 415 var gormek nasıp olmadı ama kutlucanda kurcalamadıgım yerı kalmadı

burdada 412 sı meshur bırde 312 sı haberın olsun 1 aydır 312tms cargo kutlucanda yatıyor ;D ;D