Ynt: Fendt Neden Alerji Yapar?
Arkadaşlar bu konuyu şu şekilde bir sonuca vardırabiliriz yada daha düzenli hale getirebiliriz. Çünkü bakın konuşulan şeyler arasında bir bağlantı yok.
İlk şunu ifade edeyim; bu sitede gösterilen tepki Fendt ' in teknolojisine değil, Fendt ' in abartılmasına karşıydı. Burada yorum yapan 'okan6445', 'ramazanpullu', 'kral39' sanırım olayı başka türlü değerlendiriyorlar. Amaç abartmayı engellemekti, teknolojinin anlatılmasını engellemek değil, bu konuyu lütfen doğru şekilde anlayalım. Geçen gün yaşanan olayı buna örnek göstermek yanlış olur, çünkü orada biz abartılmamasını istedik, teknolojiyi anlatmamayı yada kabul etmemeyi istemedik. Aman sizler de yanlış anlamayın, o kadar anlatmamıza karşı bir kaç tane yanlış anlayan arkadaş oldu arkamızdan orada burada laf söylüyorlar. Herşeye rağmen canları sağolsun, herkes anlama kapasitesini ortaya koydu işte, bizde ilgiyle izledik...
Fendt konusunda sadece bilgi almak için merak ettiğim bir kaç soru var. Lütfen medenice cevap veriniz.
1. Benimde merak ettiğim bir husus, acaba Fendt bu servis işini nasıl yapıyor? Gerçekten ne karalamak ne de küçümsemek için bunu söylüyorum. Sadece merak ettiğim için soruyorum, bilgili biri açıklarsa sevinirim. Çünkü bunu benim gibi çoğu üyelerde merak ediyor. Bir tane soru geldi, yağ değişimi nasıl yapılıyor gerçekten merak ettik. Tamam yağ değişim süreleri uzuncadır ama elbet bir süre sonra değişecek o durumda nasıl bir yol izleniyor. Lütfen bilgili insanlardan cevap bekliyorum.
2. Diğer bir merak ettiğim konu yedek parça konusu. Şimdi deniliyor ki Fendt arıza yapma yüzdesi en az olan makina, doğrudur itirazım yok. O yüzden yedek parça mevzusu geçiştiriliyor ama kullanıcı hatası denen bişey var. Adama mesela traktörün camını kırdı, ne kadar sürede bu temin edilir ve fiyatı diğer markalara nazaran ne kadar farklıdır? Bu şekilde bilgili bir arkadaştan yardım bekliyoruz.
Sorularım bu kadar şimdi ilave etmek istediğim bir kaç şeyi söyleyeceğim. Ciro ile hiç bir şeyin kalitesi ispatlanamaz. Yukarıda örnek verildi bir tane de ben vereyim. Audi ' de az satar, cirosu en az markalardan biridir ama ne kadar kaliteli olduğunu herkes bilir. Renault en çok satan markalardan birisidir, bu onun çok kaliteli olduğunu ispatlamıyor çünkü herşey ortada. Örnekleri çoğaltacak olursak Çin, Hindistan vs. malı arabalardan bazılarına bakarsanız onların da ciroları azdır, fakat bunları da Audi gibi değerlendiremiyoruz. Bu yüzden ciro lafını yapmak bence mantıklı değil, çok satan kaliteli ise niye Audi çok satmıyor? Hadi zıttını diyelim az satan kaliteli ise niye Çin malı araçlar kaliteli değil. Bu sonuca varıyoruz ki cironun kalite ile bir alakası yok.
Başka bir mevzu ise bağnazlık konusudur. Atadan böyle gördük gelenekler vs. Çoğu zaman şu lafı deriz, 'elin gavuruna bak be adamlar ne çeşit makineler kullanıyorlar?'. Bu lafı diyoruz ama kendimize hisse çıkarmıyoruz, düşünmüyoruz. En sevmedim şeydir, bu lafı derler arkasından hadi gel sana da bundan alalım dersin yok ya ben onun parçasına para yetiremem yada ben atamdan şu markayı gördüm şununla devam ederim derler. O zaman ne diye bu lafı söylüyorsun? Bu sebepledir ki lütfen yeniliklere açık olalım.
Fendt konusunda sadece duyumlarım var, çok az görme şansım oldu. Mesela içine su kaçma konusunda Atilla bey, 'bankamatikler gibidir, üzerine su fışkırtsan bişey olmaz' demişti. Bu söylenene göre kafamızda fikir oluşturubiliriz. Fendt seven arkadaşların savunduğu gerçek şu: Uzun vadede kar etmek isteyen alsın diyorlar. Fendt denklerine göre az yakar, daha az arıza yapar, daha az kullanıcıyı yorar diyorlar. Şöyle kaba bir hesap yaparsak orta model bir Fendt ' i 150000 TL sayarsak bu fiyata iki tane traktör alınır. Ama Fendt ' çilere göre atlanan bişey var. Senin 75000 TL ' ye aldığın traktörün şanzımanı düz olduğu için, motoru CRDI olmadığı için daha fazla yakacak, bu sebeplerden daha fazla arıza yapacak; süspansiyon olmadığı için daha fazla lastiği aşınacak, çekimi azalacak; kullanım kolaylığı olmadığı için kullananı daha yoracak; daha az ömürlü olacak ve daha çabuk elinden çıkarmak isteyeceksin. Bu sayede sana çıkacak masraf belki 150000 TL ' yi geçecek. İşte dendiği gibi uzun vadeli bir iş, bunu hesaba dökersek bu sonuca varırız. Açıkçası Fendt ' çilerin ifadelerinden benim anladığım budur, diğer marka severler de böyle anlayabilirler. Amaçları bunu anlatmaktı ama yanlış bir strateji geliştirildi. Yanlışsa lütfen düzeltiniz.
Şayet uzun vadede kar istemiyorum bugünü kurtarmaya bakarım diyenler böyle düşünmüyor. Bunlara saygımız var, işte Fendt ' çi arkadaşların bir kısmı bu konuyu kabul etmiyor, zaten sorunlar da işte burada patlak veriyor. Lütfen herkesin her görüşe saygı duyulsun.
Çok çok daha önemli bir konu da önyargı konusudur. Kullanmadan, görmeden saçma yorumlar yapmak çok abes. Bu yüzden yorumlara dikkat edelim, hiç inandırıcı olmuyor, sadece komik duruma düşürüyor insanları.
'byfendt'; eğer Fendt ' i gerçekten herkesin fikrine saygı duyarak anlatacaksan, abartmayacaksan ve millete yardımcı olacaksan buyur anlat. Reklam yapmayacaksan, ulaşılamaz bir noktaya getirmeyeceksen ve en önemlisi başka bir markanın teknoljisini de kabul edeceksen buyur meydan senin. Lütfen abartmadan, medeni bir şekilde bilgi alışverişi yapalım.
Yukarıda yazdığım cümleler kimseyi karalamak için yazılmadı, sadece yanlış anlaşılan yerleri izah ettim. Lütfen bu yazdıklarıma odaklanıp sorulara cevap arayalım, bu mesajdan önce yazılan mesajlardan alıntı yapıp birbirinize cevap yetiştirmeyiniz. Amaç kavga değil, birşey öğrenmek.