Fendt Neden Alerji Yapar?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ynt: Fendt Neden Alerji Yapar?

nh nin servisi 3 günde geliyorsa fendt in servisi de 3 günde gelir arıza yapmaz demiyorum her makine yapar ama neden fendt in servisi 3 ayda gelemez diyorsunuz hiç hayatınızda kol çıkarmış fendt gördünüz duydunuz mu??? veya 3 ay servis bekleyen makine ??? gördünüz mü eğer öyle bir durum varsa belgeleriyle sunarmısınız eğer belgeleriyle sunarsanız kendi kullanmış olduğum traktörü size bağışlıyacağım

nh nin servisi 3 günde geliyorsa fendt in servisi de 3 günde gelir arıza yapmaz demiyorum her makine yapar ama neden fendt in servisi 3 ayda gelemez diyorsunuz hiç hayatınızda kol çıkarmış fendt gördünüz duydunuz mu??? veya 3 ay servis bekleyen makine ??? gördünüz mü eğer öyle bir durum varsa belgeleriyle sunarmısınız eğer belgeleriyle sunarsanız kendi kullanmış olduğum traktörü size bağışlıyacağım
servis gelmedi motor 3 günde yapıldı geldi öyle bi arıza sitede duymuştum bi arkadaşımız yazmıştı hatta adama ne kadar masraf çıkarmışlar ben hayatımda doğru düzgün fendt kullanan adam görmedimki bi motor yoksa arızada yoktur ama çoksa arızada olur bir laf vardır nerde çokluk orda ......

ya bişi sorcam sen de fentmi kullanıyosun ki nerden biliyon sen fent vardı bozuldumu sende servise mi götürdün ha bide sen gitmiyosun servis geliyoo demişin konya nere ankara nere bu adam babasının hayrına mı gelecek artı hergeldimi binlira sadece yol parası vercez demi arkdadaş gec bunları boş bunlar artık çiftçi de uyanık haa bişi daha sorcam fent ler kacyılında giridi piyasaya kac mortor sattı yanlız türkiyede olacak bu acıklıya bilirmisin

ramazanpullu link=topic=17151.msg156917#msg156917 date=1235134003' Alıntı:
servis gelmedi motor 3 günde yapıldı geldi öyle bi arıza sitede duymuştum bi arkadaşımız yazmıştı hatta adama ne kadar masraf çıkarmışlar ben hayatımda doğru düzgün fendt kullanan adam görmedimki bi motor yoksa arızada yoktur ama çoksa arızada olur bir laf vardır nerde çokluk orda ......
haklısın be abi neden göremiyom konyada fendi neden yok yoksa biz körmüyüzz

fendt konularınn ıcerısınde konyada bır fendt 209 olacaktı pancar sokumu yapıyordu

ramazanpullu link=topic=17151.msg156917#msg156917 date=1235134003' Alıntı:
O yazan arkadaşın yazdığı msj ı yazdığı konunun linkini verirmisiniz???

okan6445 link=topic=17151.msg156919#msg156919 date=1235134093' Alıntı:
ya bişi sorcam sen de fentmi kullanıyosun ki nerden biliyon sen fent vardı bozuldumu sende servise mi götürdün ha bide sen gitmiyosun servis geliyoo demişin konya nere ankara nere bu adam babasının hayrına mı gelecek artı hergeldimi binlira sadece yol parası vercez demi arkdadaş gec bunları boş bunlar artık çiftçi de uyanık haa bişi daha sorcam fent ler kacyılında giridi piyasaya kac mortor sattı yanlız türkiyede olacak bu acıklıya bilirmisin
1974 yılında türkiyeye girdi dönemin siyasileri ve önceki distributorun yetersizliğinden ötürü daha sonra gelişi olmadı bende fendt yok ama çok yakın tanıdıklarımda fendt var çok iyi biliyorum...Ben veya sahipleri götürmedi servise, servis geldi ayrıca bu zamana kadar da yok kol çıkarması yok bacak atması gibi bir durumla karşılaşmadık.... eğer fendt ile böyle bir arıza yaşayan varsa dinleyelim BELGELERİYLE.... yol parası vermiyorsun traktörün ekranında hata raporu çıkar o hata raporunu servise bildirirsin serviste ona göre ekipmanla gelir ayrıca kullanıcı hatası olmadığı sürece hiç bir şey olmaz sen canını sıkma

bir laf vardır kişi bilmediğinin cahilidir diye o yüzden biraz araştırırsanız anlarsınnız ne demek istediğimi ferrari de yılda 100 tane satıyor ama konyada kaç kişide gördün değil mi?? :)

Evet uyanık olan çiftçiler fendt i tercih etmeye başladı emin olabilirsin

ağır abi link=topic=17151.msg156923#msg156923 date=1235134385' Alıntı:
fendt konularınn ıcerısınde konyada bır fendt 209 olacaktı pancar sokumu yapıyordu
demekki araştırmak herşeymiş :)

evet gördüm o fent ti bak jd 2004 2005 gibi türkiyeye yeni modellerini getirdi şuan bizim burda 30 yakın tek bitane fent var modelini bile bilmiyorum burdaki jd bayisi ödül aldı encok motor sattın diyee gec kardeşim gec bunları adamlar kışn camurda havuc söküyor motorun ici bir karış camur oluyor sonra kendi kullanmıyor işcisi kullanıyor bide szin fentler elektronık sorarım sana bu şartlar altında senin makina kac yıl calışa bilir

okan6445 link=topic=17151.msg156929#msg156929 date=1235135294' Alıntı:
evet gördüm o fent ti bak jd 2004 2005 gibi türkiyeye yeni modellerini getirdi şuan bizim burda 30 yakın tek bitane fent var modelini bile bilmiyorum burdaki jd bayisi ödül aldı encok motor sattın diyee gec kardeşim gec bunları adamlar kışn camurda havuc söküyor motorun ici bir karış camur oluyor sonra kendi kullanmıyor işcisi kullanıyor bide szin fentler elektronık sorarım sana bu şartlar altında senin makina kac yıl calışa bilir
senin makinenden çok :)

tamam arkadaşım siz haklısınız ok uzatmayalım en iyisi sizin olan ok

fent teknolojisi ile bir adım önde bu tartışılmaz...tartışılmaz diğer bir nokta ise meyve veren ağaç taşlanır...

bu konuda ben şunu anlamadım...fendt kullanan veya kullanmayan arkadaşlar artık ne anlamak istiyorsunuz.bu saaten traktör alan kişi gelip bu sitede mi araştırma yapacak.yok fendt alayim alamyim mi die :S bu konu geçen hafta çözüldü sanıyordum ama çözülmemiş :S byfendt senin fendtin warsa milletinde mf si,nh si,steyr i türlü türlü traktörü war.artık bu yorumlar fendti olan çiftçi olmayan değil gibi hallere düşüyor.sıktı artık...siz böyle konuştuğunuz sürece baya bi alerji yapacak trakkulupta.

uzunyayla link=topic=17151.msg156940#msg156940 date=1235136498' Alıntı:
fent teknolojisi ile bir adım önde bu tartışılmaz...tartışılmaz diğer bir nokta ise meyve veren ağaç taşlanır...
benim amacım herkeze alın demek değil böyle bir teknoloji vardır ve dünyanın birçok ülkesinde kullannılıyordur yukarıda da arkadaşların yorumlarından bilmediği anlaşılıyor daha yapıcı sorular sorulsa agresif olunmasa biraz araştırılsa ne demek istediğim anlaşılacaktır artık teknoloji var sitede yabancıların kullandığı bir teknolojiyi gördüğümüzde adamlar aşmış diyoruz ama aynı teknoloji bizim ülkemize geldiğinde kabul etmiyoruz dediğimiz şu biz baabadan böyle gördük işte bu yüzden ilerliyemiyoruz!!

kral39 link=topic=17151.msg156948#msg156948 date=1235137177' Alıntı:
bu konuda ben şunu anlamadım...fendt kullanan veya kullanmayan arkadaşlar artık ne anlamak istiyorsunuz.bu saaten traktör alan kişi gelip bu sitede mi araştırma yapacak.yok fendt alayim alamyim mi die :S bu konu geçen hafta çözüldü sanıyordum ama çözülmemiş :S byfendt senin fendtin warsa milletinde mf si,nh si,steyr i türlü türlü traktörü war.artık bu yorumlar fendti olan çiftçi olmayan değil gibi hallere düşüyor.sıktı artık...siz böyle konuştuğunuz sürece baya bi alerji yapacak trakkulupta.
ben diğer markaları kötüledim mi beni başka arkadaşlarla kıyaslamayınız arkadaşlar sordu bende cvp verdim ? ne var bunda haaa eğer fendt konuşulsun istemiyorsanız o ayrı

byfendt link=topic=17151.msg156958#msg156958 date=1235137488' Alıntı:
ben diğer markaları kötüledim mi beni başka arkadaşlarla kıyaslamayınız arkadaşlar sordu bende cvp verdim ? ne var bunda haaa eğer fendt konuşulsun istemiyorsanız o ayrı
ben orda marka kötülediniz die bişi yazdım mı ??? demek istediğim herkezin malı kendine güzel.ve bana göre siz fendtin üstün olduğunu anlatmaya çalışıyorsunuz.benim ona lafım yoq fakat aşırıya kaçılan yorumları sıkıo artık...size fendt bölümünde 900 serisi tanıtım adlı topiki okumanız öneririm.o zmn ne demek istediğimi anlıcaksınız..

ya siz anlamıyosunuz yaaa ben anlatamıyorum arkadaşım sizin motor 6 ay calışır sonra yaglanı yıkanı kaldırıır karaja bizim burda öyle deil 12 ay motorun üstünden inmiyorum yamur camur demiyoruz motorun içi bir karış camur oluyor motoru bizden cok aylıkcı kullanıyor diyorum bilmem anlata bildimmi ben jd nin dijital ekaranınna su kacırdım adam sıfırına 400 lira cekti bunu fent de olmuş olsa ben neyapcam her yeri dijital erheri elekronik artık motor tarlada servis bekleyece bide sevis ankaradan gelcek üç günde ben 30 milyar zarar edrim bunları siz biliyomusunuz bi sorudaha kac kış calıştı senin motor tarlada camurda araba cıkardı catır catır donda yükleme yaptı bide üstünde sen olmadan aylıkçın sürerken bnlarıda acıkla bana ben fenti kötülemiyorum bize gelmez diyorum siz bana hala teknolojiden bahsediyosunuz ben böyle teknoloji istemem

Arkadaşlar bu konuyu şu şekilde bir sonuca vardırabiliriz yada daha düzenli hale getirebiliriz. Çünkü bakın konuşulan şeyler arasında bir bağlantı yok.

İlk şunu ifade edeyim; bu sitede gösterilen tepki Fendt ' in teknolojisine değil, Fendt ' in abartılmasına karşıydı. Burada yorum yapan 'okan6445', 'ramazanpullu', 'kral39' sanırım olayı başka türlü değerlendiriyorlar. Amaç abartmayı engellemekti, teknolojinin anlatılmasını engellemek değil, bu konuyu lütfen doğru şekilde anlayalım. Geçen gün yaşanan olayı buna örnek göstermek yanlış olur, çünkü orada biz abartılmamasını istedik, teknolojiyi anlatmamayı yada kabul etmemeyi istemedik. Aman sizler de yanlış anlamayın, o kadar anlatmamıza karşı bir kaç tane yanlış anlayan arkadaş oldu arkamızdan orada burada laf söylüyorlar. Herşeye rağmen canları sağolsun, herkes anlama kapasitesini ortaya koydu işte, bizde ilgiyle izledik...

Fendt konusunda sadece bilgi almak için merak ettiğim bir kaç soru var. Lütfen medenice cevap veriniz.

1. Benimde merak ettiğim bir husus, acaba Fendt bu servis işini nasıl yapıyor? Gerçekten ne karalamak ne de küçümsemek için bunu söylüyorum. Sadece merak ettiğim için soruyorum, bilgili biri açıklarsa sevinirim. Çünkü bunu benim gibi çoğu üyelerde merak ediyor. Bir tane soru geldi, yağ değişimi nasıl yapılıyor gerçekten merak ettik. Tamam yağ değişim süreleri uzuncadır ama elbet bir süre sonra değişecek o durumda nasıl bir yol izleniyor. Lütfen bilgili insanlardan cevap bekliyorum.

2. Diğer bir merak ettiğim konu yedek parça konusu. Şimdi deniliyor ki Fendt arıza yapma yüzdesi en az olan makina, doğrudur itirazım yok. O yüzden yedek parça mevzusu geçiştiriliyor ama kullanıcı hatası denen bişey var. Adama mesela traktörün camını kırdı, ne kadar sürede bu temin edilir ve fiyatı diğer markalara nazaran ne kadar farklıdır? Bu şekilde bilgili bir arkadaştan yardım bekliyoruz.

Sorularım bu kadar şimdi ilave etmek istediğim bir kaç şeyi söyleyeceğim. Ciro ile hiç bir şeyin kalitesi ispatlanamaz. Yukarıda örnek verildi bir tane de ben vereyim. Audi ' de az satar, cirosu en az markalardan biridir ama ne kadar kaliteli olduğunu herkes bilir. Renault en çok satan markalardan birisidir, bu onun çok kaliteli olduğunu ispatlamıyor çünkü herşey ortada. Örnekleri çoğaltacak olursak Çin, Hindistan vs. malı arabalardan bazılarına bakarsanız onların da ciroları azdır, fakat bunları da Audi gibi değerlendiremiyoruz. Bu yüzden ciro lafını yapmak bence mantıklı değil, çok satan kaliteli ise niye Audi çok satmıyor? Hadi zıttını diyelim az satan kaliteli ise niye Çin malı araçlar kaliteli değil. Bu sonuca varıyoruz ki cironun kalite ile bir alakası yok.

Başka bir mevzu ise bağnazlık konusudur. Atadan böyle gördük gelenekler vs. Çoğu zaman şu lafı deriz, 'elin gavuruna bak be adamlar ne çeşit makineler kullanıyorlar?'. Bu lafı diyoruz ama kendimize hisse çıkarmıyoruz, düşünmüyoruz. En sevmedim şeydir, bu lafı derler arkasından hadi gel sana da bundan alalım dersin yok ya ben onun parçasına para yetiremem yada ben atamdan şu markayı gördüm şununla devam ederim derler. O zaman ne diye bu lafı söylüyorsun? Bu sebepledir ki lütfen yeniliklere açık olalım.

Fendt konusunda sadece duyumlarım var, çok az görme şansım oldu. Mesela içine su kaçma konusunda Atilla bey, 'bankamatikler gibidir, üzerine su fışkırtsan bişey olmaz' demişti. Bu söylenene göre kafamızda fikir oluşturubiliriz. Fendt seven arkadaşların savunduğu gerçek şu: Uzun vadede kar etmek isteyen alsın diyorlar. Fendt denklerine göre az yakar, daha az arıza yapar, daha az kullanıcıyı yorar diyorlar. Şöyle kaba bir hesap yaparsak orta model bir Fendt ' i 150000 TL sayarsak bu fiyata iki tane traktör alınır. Ama Fendt ' çilere göre atlanan bişey var. Senin 75000 TL ' ye aldığın traktörün şanzımanı düz olduğu için, motoru CRDI olmadığı için daha fazla yakacak, bu sebeplerden daha fazla arıza yapacak; süspansiyon olmadığı için daha fazla lastiği aşınacak, çekimi azalacak; kullanım kolaylığı olmadığı için kullananı daha yoracak; daha az ömürlü olacak ve daha çabuk elinden çıkarmak isteyeceksin. Bu sayede sana çıkacak masraf belki 150000 TL ' yi geçecek. İşte dendiği gibi uzun vadeli bir iş, bunu hesaba dökersek bu sonuca varırız. Açıkçası Fendt ' çilerin ifadelerinden benim anladığım budur, diğer marka severler de böyle anlayabilirler. Amaçları bunu anlatmaktı ama yanlış bir strateji geliştirildi. Yanlışsa lütfen düzeltiniz.

Şayet uzun vadede kar istemiyorum bugünü kurtarmaya bakarım diyenler böyle düşünmüyor. Bunlara saygımız var, işte Fendt ' çi arkadaşların bir kısmı bu konuyu kabul etmiyor, zaten sorunlar da işte burada patlak veriyor. Lütfen herkesin her görüşe saygı duyulsun.

Çok çok daha önemli bir konu da önyargı konusudur. Kullanmadan, görmeden saçma yorumlar yapmak çok abes. Bu yüzden yorumlara dikkat edelim, hiç inandırıcı olmuyor, sadece komik duruma düşürüyor insanları.

'byfendt'; eğer Fendt ' i gerçekten herkesin fikrine saygı duyarak anlatacaksan, abartmayacaksan ve millete yardımcı olacaksan buyur anlat. Reklam yapmayacaksan, ulaşılamaz bir noktaya getirmeyeceksen ve en önemlisi başka bir markanın teknoljisini de kabul edeceksen buyur meydan senin. Lütfen abartmadan, medeni bir şekilde bilgi alışverişi yapalım.

Yukarıda yazdığım cümleler kimseyi karalamak için yazılmadı, sadece yanlış anlaşılan yerleri izah ettim. Lütfen bu yazdıklarıma odaklanıp sorulara cevap arayalım, bu mesajdan önce yazılan mesajlardan alıntı yapıp birbirinize cevap yetiştirmeyiniz. Amaç kavga değil, birşey öğrenmek.

bu siteden hoşnut olmayıp kendi sitesini kuran bazı arkadaşlar kendi sitelerinde bişeyleri paylaşsalar daha iyi olacak, çünkü tavırlarından anladığımız kadarıyla buraya paylaşıma değil ortalığı karıştırmaya geliyorlar...

ayrıca biz öğretcez ve öğrencez kavga çıkarmıycaz diyosanız buyurun...

naçizane görüşümdür.
..

eyvallah mustafa kardeş ben motoru kötülemedim ben şunu anlatmak istedim biz yaz kış calışıyoz bi motora üç dört kişi biniyoz kışın ici bir karış camur oluyor diye anlatıyorum ama anlamıyolar işte eedi edik caldıgı düdük bu arkadaşların başka birşeyy yok bide cok merak ediyorum bu fendi öven arkadaş hic görmüşmü kullanmışmı neyse ben artık bidaha bişey demiyorum saygılar bizden tüm trakkulup üyelerini de rahatsız ettigim için özür diliyorum

1. Benimde merak ettiğim bir husus, acaba Fendt bu servis işini nasıl yapıyor? Gerçekten ne karalamak ne de küçümsemek için bunu söylüyorum. Sadece merak ettiğim için soruyorum, bilgili biri açıklarsa sevinirim. Çünkü bunu benim gibi çoğu üyelerde merak ediyor. Bir tane soru geldi, yağ değişimi nasıl yapılıyor gerçekten merak ettik. Tamam yağ değişim süreleri uzuncadır ama elbet bir süre sonra değişecek o durumda nasıl bir yol izleniyor. Lütfen bilgili insanlardan cevap bekliyorum.
Fendt servis işini aynı bildiğimiz otomobil servisleri gibi yapıyor yani bir firmayla anlaşıyor ve ona gerekli eğitimleri verdikten sonra sertifikalandırıyor sertifikayı alan servis işinin başına geçiyor....ve bu servis zincirine her geçen gün yenisi ekleniyor ayrıca siz fendt ten traktör aldınız diyelim ve tek fendt sahibisiniz bu sefer arıyorsunuz(genelde servis arar bir sıkıntı varmıdır diye) onlar da gelip olduğu yerde değişimi yapar zaten siz ilk fendt sahibiyseniz ilk olarak kalacağınızı sanmıyorum... İlerliyen zamanlarda bölgenizde en azından bağlı olduğunuz ilde servisi (anlaşmalı ve gerekli eğitimleri almış servis elemanları) açılacaktır...

2. Diğer bir merak ettiğim konu yedek parça konusu. Şimdi deniliyor ki Fendt arıza yapma yüzdesi en az olan makina, doğrudur itirazım yok. O yüzden yedek parça mevzusu geçiştiriliyor ama kullanıcı hatası denen bişey var. Adama mesela traktörün camını kırdı, ne kadar sürede bu temin edilir ve fiyatı diğer markalara nazaran ne kadar farklıdır? Bu şekilde bilgili bir arkadaştan yardım bekliyoruz.
Camını kırdınız diyelim parçanın siparişini veriyorsunuz tr de varsa 2 iş günü içerisinde elinizde oluyor eğer tr de yoksa 3-4 iş günü içerisinde elinizde oluyor parça fiyatları da her ne kadar mf 240s parçası kadar ucuz olmasada cep yakmıycak şekilde...nh nin kabin camı kadar...

Mustaf-a nın da dediği gibi bu makineler uzun vadede size kazanç getirir bunun örnekleri mevcuttur....Biraz hesaplama yaparsanız ne demek istediğimi anlıyacaksınız....

'byfendt'; eğer Fendt ' i gerçekten herkesin fikrine saygı duyarak anlatacaksan, abartmayacaksan ve millete yardımcı olacaksan buyur anlat. Reklam yapmayacaksan, ulaşılamaz bir noktaya getirmeyeceksen ve en önemlisi başka bir markanın teknoljisini de kabul edeceksen buyur meydan senin. Lütfen abartmadan, medeni bir şekilde bilgi alışverişi yapalım.

Benim abartmaya niyetim yok bildiklerimi saygı sevgi çerçevesinde (bana saygı duyulduğu sürece)ve bilmediklerimi karalama yoluna gitmeden ve hiç bir şekilde art niyet gözeterek söylemeden öğrenmek için bu sitede birkaç şey anlatmak istedim hepsi budur

Ne fendt benim babamın malıdır burda hep fendt i anlatıp cebime para giecek nede başka markayı kötüleyip arşa uzanacağım yani benim öğrenmek ve öğretmekten başka hiç bir çıkarım söz konusu değildir....

Görüyorum ki bazı arkadaşlar öyle çok dolmuşlar ki sanırım ben üye olmadan önce olan olaylar çerçevesinde bana da o gözle bakılıyor bu sebeple çok üzüldüm sanırım benim için hoş bir karşılama olmadı :(

eyvallah mustafa kardeş ben motoru kötülemedim ben şunu anlatmak istedim biz yaz kış calışıyoz bi motora üç dört kişi biniyoz kışın ici bir karış camur oluyor diye anlatıyorum ama anlamıyolar işte eedi edik caldıgı düdük bu arkadaşların başka birşeyy yok bide cok merak ediyorum bu fendi öven arkadaş hic görmüşmü kullanmışmı neyse ben artık bidaha bişey demiyorum saygılar bizden tüm trakkulup üyelerini de rahatsız ettigim için özür diliyorum

ayrıca sevgili okan sen hiç yağmur altında kar altında bozulmuş bankamatik gördün mü?

fendt in ekranları göstergeleri vs vs vs kabininin içindeki tüm aksamı çamurlandığı zaman 4-5 bar basınçlı suyla yıkayabilirsin hiç bir şey olmaz...

saygılarımla....

tamam göstergelere cözüm bulun yagmurada bulundu camurada motoru 3 kişi kullanıyor iki si iyi biliyor diyeride biliyorda az ama oda kullanması gerekiyor yeri geldimi bu az bilen yanlış bi yerine okundu bozdu ne biliyim belki kitledi ozaman ne olcak bikere elektronik heryeri oldu da beyin karıştı az öncede de dedim 3 gün yatması bana 30 milyar zarar bana hemen sabah olduysa akşama yapabilecekmi bunada bul cözümü ben de eyvallah ben yanlış düşünüyorum deyim cekiliyim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...