Fendt Neden Alerji Yapar?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ynt: Fendt Neden Alerji Yapar?

Valla helal sana birader, konuyu nerden nereye getirdin. fendt hakkında yorum yazan insanlar, hakkının yendiğini bilmiyorlar demekki. Bak ben de sayende yeni öğrendim bunu. Artık hakkımın yendiğini öğrendiğime göre hakkımı savunabilirim. peki şimdi ne yapıcaz, bana bi yol göster. yoksa ben de senin gibi herkese hakkının yendiğini söyleyerek mi başlasam işe. mağlum, birsürü saf, dünyadan, ülkede olup bitenden habersiz vatandaşımız var, en iyisi öncelikle onları uyarmak. Peki bunu da yaptık, sonra ne yapıcaz. sokağa dökülecek miyiz, hadi yarın mazot fiyatlarını protesto edelim desem gelir misin benimle. şimdiye kadar kaç gösteriye katıldın? kaç kez yapılan yanlışlar karşısından tepkini gösterdin?

Neyse konuyu fazla uzatmayalım, başlıktan çok alakasız yerlere gittik. artık fendt için tek kelime laf etmem burda, ne desek yanlış anlaşılıyoz.

Saygılar birader.

DoYrAnLı#2# link=topic=17151.msg175282#msg175282 date=1240776458' Alıntı:
Bu sitenin Kaç tane üyesi varsa Şu an itibariyle Hakkımızı savunduğumuzu belirtmiş durumdayım Farkettiysen....

Hakkının yendiğini Bilmeyene Yol göstermekde Hak savunmaktır...

Ben Söyleyeyim Sen sormadan Samenin eksi yönlerini. Motoru Benim için küçük geliyo. Turbo ve intercoller olsa daha iyi olurdu.

herkesin kendi motoru kendine benim 480 s 8 im fendt in butun modellerınden iidır itirazı olan warsa oda fendt kullansın
dunya bıyasasında fendt le john deere arasındakı farkada bakın

Agri_King link=topic=17151.msg153855#msg153855 date=1234403737' Alıntı:
Arkadaşlar bu Fendt markası çok kişide alerji yapıyor. Bunun nedenini düşündünüz mü hiç? İsterseniz bu başlık altında bunu tartışalım.

Şimdi ben kendimce bu nedenleri bir sıralayayım:

1- Fendt sahibi bilinçlidir, orijinal yedek parça kullanır ve yetkili servis ile çalışır.
    Bu durum sahte parça üreticisinin, parça kaçakçısının ve ehliyetsiz tamircinin zaten güç bela idare ettiği durumu daha da kötüleştireceğinden bunlar tarafından sevilmez.

2- Fendt ' ler çok kaliteli malzeme işçilik ve mühendislikle üretilen birer Hi-End ürün olduklarından kendi yetkili servislerine de pek ekmek yedirmezler, çünkü diğerleri denen kısıma göre bakım aralıkları 3-5 rektifiye aralıkları da neredeyse 10 kat fazladır.

3- Fendt ' lerin ikinci eli yoktur. Kazandıran bir faktör olduğu için onu sahibinin elinden koparamazsınız. Dolayısı ile bugün ülkemizde kapısında galeri ya da otomotiv yazan ikinci el ticareti yapan yerlerde hemen hiç görülmez. Bu gruba da ekmek yedirmez.

4- Benim arazi deneyimime göre elde ettiğim oranı versem ortalık karışır, en az onbin kişi çıkar ispat et diye, onu vermeyeceğim burada ama gerçek olan şudur ki Fendt gerçekten çok çok az yakar ve yağ değişim periyodları çok daha uzundur, bildiğim kadarı ile de biyo yakıtlar ile birlikte biyoyağ da kullanabileceğinizin kurumca belirtildiği tek markadır. E bu da akaryakıt-yağ sektörünün hiç işine gelmez.

5- Bu kadar ekonomik bir makinanın sağlayacağı tasarrufun ülke geneline yayıldığını düşünürsek sarraf kuyumcu milletinden başlayarak Allah göstermesin İMKB bile çökebilir. 

Burada kuru inat meselesine de sonunun herkesce malum olduğundan pek değinmeyeceğim.

Espri ile karışık bu kadar sektörün ekmeğine kan doğrayan bu malın satışının aslında bakanlar kurulu kararı ile falan yasaklanması falan da gündeme gelebilir. Ekonominin iki temeli nedir? Üretim ve ticaret. İşte bu makina bu iki bacağın birini çok uzatırken ötekini de adeta yok etmektedir. Bu durumda sevilmemesi doğal değil midir?

Bekliyorum görüşlerinizi.. Özelden değil, BURADAN..  :8
Verebileceğiniz yeni bir oran var mı çok merak ediyorum? daha önce bir ekipmanla ilgili verdiğiniz örneğe oranla ciddi oranda az yakıyorum da... Sizin verdiğiniz örnekte 0.8 ml/da iken ben 0.7ml/da nın bile altına düştüm ama ne hikmetse bu konuda ne siz ne de bir başkası tarafından yorum yapıldı... ilginç...

pamukçu link=topic=17151.msg176987#msg176987 date=1241464635' Alıntı:
Verebileceğiniz yeni bir oran var mı çok merak ediyorum? daha önce bir ekipmanla ilgili verdiğiniz örneğe oranla ciddi oranda az yakıyorum da... Sizin verdiğiniz örnekte 0.8 ml/da iken ben 0.7ml/da nın bile altına düştüm ama ne hikmetse bu konuda ne siz ne de bir başkası tarafından yorum yapıldı... ilginç...
Veremez çünkü daha önce kendisi İSTEMEYEREK fendt ' i övmek için üye olmuş,sonra da istemeyerek üe olduğu için siteye uğramaz olmuş bir üye...

fendt lerden neden fazla yok çünlü kise almıyo adamın elinde kalıyo hurdaya

pamukçu link=topic=17151.msg176987#msg176987 date=1241464635' Alıntı:
ÇağRı link=topic=17151.msg177338#msg177338 date=1241600320' Alıntı:
Veremez çünkü daha önce kendisi İSTEMEYEREK fendt ' i övmek için üye olmuş,sonra da istemeyerek üe olduğu için siteye uğramaz olmuş bir üye...
Bilemiyorum...
1006 link=topic=17151.msg178680#msg178680 date=1242067218' Alıntı:
Bu yorumda abartılı olmuş bana göre...

1006 link=topic=17151.msg178680#msg178680 date=1242067218' Alıntı:

100 beygir üstü traktörlerde, söylediğinin tam tersi bir durumu yaşayan 3 kişiyi seninle telefonda görüştürebilirim. Biri 195 BG Kırmızı, Biri 220 BG Yeşil, Biri 160 BG bordo. Bu insanlar Fendt almak için elindeki traktörlerini satmaya uğraşıyorlar. Fendt alabilmek için. İstersen gelip merakını gidermek için traktörleri yerinde görebilirsin. Hatta 1-2 yaşındaki traktörlere sıfırının yarı fiyatını versen elinde kalır, alıp dönebilirsin. Bu arada benim 94 bine aldığım, şimdiki fiyatı da 104 bin Avro olan 155 lik Fendt ' e de 90 Bin Avroya müşteri kapıda yatıyor. İyice merakını gidermek istiyorsan da gelip adamın dükkanında bir çayını içip tanışabilirsin. Lakin bu sinirlerine hiç iyi gelmez, dükkanda kafanı kaldırıp levhaya bakarsan adamın çok sevdiğin markalardan birinin servisi olduğunu görerek kriz geçirebilirsin. Biraz yavaş salla yelpazeyi de mangalda kül kalsın canım kardeşim.

Agri_King link=topic=17151.msg225716#msg225716 date=1257270749' Alıntı:
100 beygir üstü traktörlerde, söylediğinin tam tersi bir durumu yaşayan 3 kişiyi seninle telefonda görüştürebilirim. Biri 195 BG Kırmızı, Biri 220 BG Yeşil, Biri 160 BG bordo. Bu insanlar Fendt almak için elindeki traktörlerini satmaya uğraşıyorlar. Fendt alabilmek için. İstersen gelip merakını gidermek için traktörleri yerinde görebilirsin. Hatta 1-2 yaşındaki traktörlere sıfırının yarı fiyatını versen elinde kalır, alıp dönebilirsin. Bu arada benim 94 bine aldığım, şimdiki fiyatı da 104 bin Avro olan 155 lik Fendt ' e de 90 Bin Avroya müşteri kapıda yatıyor. İyice merakını gidermek istiyorsan da gelip adamın dükkanında bir çayını içip tanışabilirsin. Lakin bu sinirlerine hiç iyi gelmez, dükkanda kafanı kaldırıp levhaya bakarsan adamın çok sevdiğin markalardan birinin servisi olduğunu görerek kriz geçirebilirsin. Biraz yavaş salla yelpazeyi de mangalda kül kalsın canım kardeşim.
kardeş bak benim demek istediğim bu fşyatların bu kadar kazık olması avrupa da küçük çiftç, yok hepsi zengin alıyorlar bi fendt .ama türkiyede de alcak var ama alamayanda çok fendt bu kadar iyi bi traktör markası olsaydı avrupalılar hep fendt alırdı john dere var case var classta var bunalrın fiyatıda fendt e yakın .ayrıca tamam teknolojik bi makina bi vario çıkardı artk kanınız kırmızı deil fendt yeşili akıyo...

1006 link=topic=17151.msg227235#msg227235 date=1257789908' Alıntı:
kardeş bak benim demek istediğim bu fşyatların bu kadar kazık olması

Fendt, Türkiye ' de üretildiği ülke olan Almanya ' dan ortalama %30 daha ucuza satılmaktadır.
Romanya ' da arazi alan bir dostumuz çok ucuz bulduğu için 4 adet 900 serisini Türkiye ' den satın alıp Türk plaka takarak Romanya ' ya götürecektir.

avrupa da küçük çiftç, yok

Sandığının aksine çok küçük araziler ya da çok az hayvan sayısı ile çiftçilik yapan bir çok insan var.
Ayrıca 5 kalem dışında bir çok giderleri senin giderlerine göre 3-5 misli fazla.

hepsi zengin alıyorlar bi fendt

Bulunduğun yerden öyle mi görünüyor? Zırt pırt TVlerde çıkan eylemlerini de mi görmüyorsun?

türkiyede de alcak var ama alamayanda çok

Çok doğru bir tesbit.

fendt bu kadar iyi bi traktör markası olsaydı avrupalılar hep fendt alırdı john dere var case var classta var bunalrın fiyatıda fendt e yakın .ayrıca tamam teknolojik bi makina bi vario çıkardı

Burada ne demek istendiğini pek anlamasam da, Orada da reklam sektörünün ve iyi satıcıların olduğunu biliyorum, hatta buradan şu sonuç da çıkar ki orada da senin gibi düşünen çok insanlar da var.

kanınız kırmızı deil fendt yeşili akıyo...

Son olarak benim kanımın ne renk aktığı konuda kahyalık yapma güzel kardeşim.

valla kardeşim benim sana ya da bi fendt te dediim yok makina 1. aga yani motora bişey demiyorum ki ayrıca sen de hangi traktör var? sen bana ver o para yı hiç dinlemeden 209 alır gelirim yani bu devirde de o kadar paraya gerk yok işini görüyosa yeter...

pamukçu link=topic=17151.msg225736#msg225736 date=1257272885' Alıntı:
Ben sadece kendi verilerimi ortaya koydum ve buna cevap istedim...
Bunun bir cevabı olmadıkça söylenecek başka söz yoktur...

pamukçu link=topic=17151.msg230209#msg230209 date=1259013514' Alıntı:
Bunun bir cevabı olmadıkça söylenecek başka söz yoktur...
Bu konunun son iki sayfasını okuyabildim.. Anlatmak istediğim bazı şeyler daha önceki sayfalarda yazılmış olabilir.. Benim de bulunduğum coğrafya itibarı ile Fendt le ilgili bazı tespitlerim var..Şimdi düşünün bir köye ilk olarak 480 fiat veya 450 fiat 1970 li yıllarda girmiş. Ve bunu alan şanslı kişi çiftçilikle değilde bu traktörü komşuların işlerinde kullanmış.. ve herkesin hayalinde bir traktör profili oluşmuş.. FIAT.. Daha sonraki yıllarda 135 MF piyasaya girmiş. Patinaj eden 4 tekerlekli remorkun önünde hiç dayanamayan, tarla işlerinde çok ekonomik ve bi okadar da marifetli olan traktör. Kış aylarında kibrit misali tek marşta çalışan traktör.. Ama zincirsiz 1 adım dahi atamaz orası ayrı mesele.. Daha sonraları 76 77 yıllarında Fiat taklidi UTB 445, Mf taklidi IMT.. işte bizim insanımızda oluşan traktör profili.. Bu traktörlerin tamircileri ve parçacıları haliyle çoğalmış.. Bu yıllarda nadiren de olsa Fendt 103 ve 106 , Deutz 5206, 6206 Same 50, 60 JD 1120,1130, 2130 gibi modellerden de almış insanlarımız.. Ama dilinden pek anlıyamamışlar. kısa zaman da ellerinden çıkartıp komşunun efsane si 480 Fiat veya MF 135, ha birde unutmayalım 3000 Ford, 3600 Ford gibi modellere yönelmişler..
Artık halkımızda bir traktör profili oluşmuş. Fiat ve MF.. Bi çoğumuz babası hatta hala dedesi ile beraber birer aile işletmesinde tarım yapmaya çalışıyor. Genç kuşak internet in de hayatımıza girmesiyle birçok traktör markasından haberdar oldu.. Ve tabiki bunların yeniliklerinden de..
Ama önce kendisi ikna olacak Fendt konusunda, daha sonra baba var ikna edilecek, atadır aile büyüğüdür DEDE var en önemlisi.. Şimdi kalkıp desekki Fendt e 10 yıl sınırsız saat garanti var.. Parça bedava, filtre bedava yinede anlatamayız.. Alacağımız ilk cevap; ' O moturlar tutulmadı.. '
Onun içindir ki; bizden önceki 2 kuşağın bu tarım işlerinden el ayak çekmesi, bilinçli, programlı ve bi okadar hesabı kitabı tutulan profesyonel tarıma bizlerin başlamasıyla kalitenin teknolojinin çalışmalarımızın 1. önceliği olması.. İşte o zaman yakınsa; Fendt bu ülke tarımına hizmet eder.. Bu konularıda daha farklı şekillerde tartışırız.. Saygılar..

pamukcu kardesim;

Verin ' in ne oldugu belli olmadigi icin Bir cevabi da yok aslinda. Takildin kaldin.
Benim 800 Gram ise shu idi;
1. Alet eker-mak in sitesinde gorulen agir Tip cizeldir, bacaklarina kirlangic demirleri ve arkasina yayli tip kesek merdanesi eklenmistir.
2. 800g anlik degil uzun einem ortalamasi idi.
3. Calisilan toprak karatoprak tabir edilen agir topraklar idi.
4. Calisilan hiz min 5-7 km/h idi
5. Ve en onemlisi surum derinligi 50 cm idi.
Benim verilerim bunlar.

Simdi
155lik fendt ile 160lik Visne curugu renkli traktore sayda iki turda Bir tur da bindirdigimi daha once payoastigimi biliyorum. Daha da diyorsan kamyon gondereyim al traktorunu gel olcelim. Halep oradaysa fendt burada.

Şimdi; benim verilerimde gayet net ve açık... Herhangi bir yarışa girmek niyetinde değilim, ama az yakıt tüketmek tek bir marka egemenliğinde değil bunu forumdaki diğer arkadaşlarla paylaşmak istedim... Yani tek bir markayla ilgili ikna çabalarına girmelerine gerek yok, yeter ki daha iyi teknolojiye sahip ve daha verimli traktörler kullansınlar... Bana göre birçok tarım işletmesi gerekenin altında beygir gücüne sahip traktörler kullanıyor... Beygir gücü yükseldikçe sarfedilen yakıt azalıyor ve yapılan işçilik çok daha iyi oluyor... Sözü edilen marka çok iyi bir marka ona diyecek lafım yok... Ama arada çok büyük uçurumlar yok kesinlikle... Bir çok kriteri ele aldığımızda bunlarla ilgili gereklilikleri fazlasıyla karşılayan birçok marka,model mevcut... bunları elde etme maliyetleri de çok önemli... Herkes bu koşullarda kendine uygun bir seçeneği tercih edebilir...

yaw bırakın bu işleri tamam ya yetti be artık..FENDT EN İYİSİ 1 numara tamam be yaw klavyenize yazık...

nailyetek link=topic=17151.msg230217#msg230217 date=1259019894' Alıntı:
Bu konunun son iki sayfasını okuyabildim.. Anlatmak istediğim bazı şeyler daha önceki sayfalarda yazılmış olabilir.. Benim de bulunduğum coğrafya itibarı ile Fendt le ilgili bazı tespitlerim var..Şimdi düşünün bir köye ilk olarak 480 fiat veya 450 fiat 1970 li yıllarda girmiş. Ve bunu alan şanslı kişi çiftçilikle değilde bu traktörü komşuların işlerinde kullanmış.. ve herkesin hayalinde bir traktör profili oluşmuş.. FIAT.. Daha sonraki yıllarda 135 MF piyasaya girmiş. Patinaj eden 4 tekerlekli remorkun önünde hiç dayanamayan, tarla işlerinde çok ekonomik ve bi okadar da marifetli olan traktör. Kış aylarında kibrit misali tek marşta çalışan traktör.. Ama zincirsiz 1 adım dahi atamaz orası ayrı mesele.. Daha sonraları 76 77 yıllarında Fiat taklidi UTB 445, Mf taklidi IMT.. işte bizim insanımızda oluşan traktör profili.. Bu traktörlerin tamircileri ve parçacıları haliyle çoğalmış.. Bu yıllarda nadiren de olsa Fendt 103 ve 106 , Deutz 5206, 6206 Same 50, 60 JD 1120,1130, 2130 gibi modellerden de almış insanlarımız.. Ama dilinden pek anlıyamamışlar. kısa zaman da ellerinden çıkartıp komşunun efsane si 480 Fiat veya MF 135, ha birde unutmayalım 3000 Ford, 3600 Ford gibi modellere yönelmişler..
Artık halkımızda bir traktör profili oluşmuş. Fiat ve MF.. Bi çoğumuz babası hatta hala dedesi ile beraber birer aile işletmesinde tarım yapmaya çalışıyor. Genç kuşak internet in de hayatımıza girmesiyle birçok traktör markasından haberdar oldu.. Ve tabiki bunların yeniliklerinden de..
Ama önce kendisi ikna olacak Fendt konusunda, daha sonra baba var ikna edilecek, atadır aile büyüğüdür DEDE var en önemlisi.. Şimdi kalkıp desekki Fendt e 10 yıl sınırsız saat garanti var.. Parça bedava, filtre bedava yinede anlatamayız.. Alacağımız ilk cevap; ' O moturlar tutulmadı.. '
Onun içindir ki; bizden önceki 2 kuşağın bu tarım işlerinden el ayak çekmesi, bilinçli, programlı ve bi okadar hesabı kitabı tutulan profesyonel tarıma bizlerin başlamasıyla kalitenin teknolojinin çalışmalarımızın 1. önceliği olması.. İşte o zaman yakınsa; Fendt bu ülke tarımına hizmet eder.. Bu konularıda daha farklı şekillerde tartışırız.. Saygılar..
Bizim buralarda ise çok değil 15 yıl önce çiftçekeri n ' apacaksın 15-20 dönüm yerin yarısını çiğnersin yastık başlarında, mal yapmaz diyenlerde şimdi en baba çiftçekerler var... ve bu insanlar o zaman genç insanlardı... buralarda tecrübe sahibi insanlar gençlerden daha fazla açıktırlar gelişmelere...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...