Fendt Neden Alerji Yapar?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ynt: Fendt Neden Alerji Yapar?

hata ettim dedim cekildim laf geldi dayanamadım bu konu kafama takıldı sorayım dedim

byfendt link=topic=17151.msg157187#msg157187 date=1235163107' Alıntı:
tofaş çok kaliteli ondandır ...
baq şimdi sen kendi agzınla söyledin biz bunu nekadar tartışsak boş sana göre fent saglamdı teknolojiktir ama bana göre o öyle dildir sen beyazı seversin ben karayı tartışamayız haklımıyım kardeş

eyvallah bilgiler icin saolun ama ben hala ısınamadım fente nediyem
ben öyle bir yazıyla krşılaşmadım ayrıca size laf söylemedim anlatmak istediğim şuydu ramazan bey benim uyanık kelimesine takılmıştı...ama ben o uyanık kelimesini siz kullandınız diye kullanmıştım sadece bu... yani size bir gönderme yapmadım adillik olsun diyorsanız neden benim uyanık kelimesine takıldınız da okan beyin uyanık kelimesine takılmadınız anlamında sizden alıntı yaptım hepsi bu

neyse kapatalım gittsin dedimya siz beyazı seversiniz ben karayı ne kadar tartışırsak tartışalım işin içinden cıkamayacagızz

okan6445 link=topic=17151.msg157189#msg157189 date=1235163318' Alıntı:
baq şimdi sen kendi agzınla söyledin biz bunu nekadar tartışsak boş sana göre fent saglamdı teknolojiktir ama bana göre o öyle dildir sen beyazı seversin ben karayı tartışamayız haklımıyım kardeş
Okan bey ben size yanlış bildiklerinizi anlattım bende tip olarak işlevsellik olarak xerionu fendt in birçok modelinden üstün buluyorum doğruya doğru .... Ben sadece sizin yanlış bildiklerinizi anlatmak istedim benim amacım zaten size fendtten başka traktör sevmeyin alıcaksanız da onu alın demek değildi benim amacım sadece bu markanın + yönlerini göstermek bir nevi tanıtmak ben konun başından beri böyle bir tutum içerisinde olmadım ki olmam da zaten biri şekerli sever biri şekersiz sevmek ayrıdır birşeyi yanlış bilmek ayrıdır yanlışmıyım ?

Malum geçtiğimiz ay İsrail Filistine saldırdığında bizim Tv lerde acaip tartışma programları çıkmaya başlamıştı. Bu programların bazılarında İsrail in haklı olduğu belirtiliyor ve İsrail harika bir şekilde savunuluyordu. Bir arkadaşım, İsrailli bir yetkiliden duyduğu bir açıklamayı bana anlatmıştı: Siz bizi bizden daha iyi savunuyorsunuz.
Bilmem anlatabildim mi?

diomedes link=topic=17151.msg157201#msg157201 date=1235167855' Alıntı:
Malum geçtiğimiz ay İsrail Filistine saldırdığında bizim Tv lerde acaip tartışma programları çıkmaya başlamıştı. Bu programların bazılarında İsrail in haklı olduğu belirtiliyor ve İsrail harika bir şekilde savunuluyordu. Bir arkadaşım, İsrailli bir yetkiliden duyduğu bir açıklamayı bana anlatmıştı: Siz bizi bizden daha iyi savunuyorsunuz.
Bilmem anlatabildim mi?
ne demek istedigini bi anlaya bilsem

okan6445 link=topic=17151.msg157248#msg157248 date=1235202196' Alıntı:
ne demek istedigini bi anlaya bilsem
kardeş diyor ki yani şakşakçılıkta üstümüze yok diyor,diyor ki kraldan çok kralcılığı iyi yapıyoruz diyor...

Bir ürün çok mükemmel, kusursuz, ekonomik ve ne kadar az masraflı ise bu içinde bulunduğu ekonomiye çok büyük katkılar yapacağı manasını taşır... bu nedenle kimsenin işine gelmeyeceği veya kullanımının kısıtlanmasının düşünülebileceği savları düpedüz mantıksızlıktır...

fendt iyi tarktor olabılır ve iyidirde sozumuz yok..
ama ne kadar bize hitap edebiliyor ne kadar turk cıftcısını anlayabılmıs turkiyeye acılabılmıstır..
turk cıftcısının sahıp oldugu ımkan ve elde ettıgı urun bellidir.. bir kac istisna olabılır ama ıstısnalar kadıdeyı bozmaz..
fendt turk cıftcısıne onem verıyorsa oncelıkle turk cıftcısıne acılmalı sadece buyuk arazı sahıplerı ıcın calısmamalı..
koskoca massey ferguson gelıp kendısı pıayasaya gırebılıyorsa
fendte pıaysaya uygun adımlarla gırmelı yoksa
anlattıklarınız hayal olur

bu fıyatlar neden pahalı ??
avrupadan bıle pahalıya satılıyor burda yazık dımı o paralara..

candos link=topic=17151.msg175082#msg175082 date=1240692781' Alıntı:
ama ne kadar bize hitap edebiliyor ne kadar turk cıftcısını anlayabılmıs turkiyeye acılabılmıstır..
turk cıftcısının sahıp oldugu ımkan ve elde ettıgı urun bellidir.. bir kac istisna olabılır ama ıstısnalar kadıdeyı bozmaz..
fendt turk cıftcısıne onem verıyorsa oncelıkle turk cıftcısıne acılmalı sadece buyuk arazı sahıplerı ıcın calısmamalı..

fendt çok satmayabilir...pahalı bir makina ...mercedes araba da fazla satmıyor...niye pahalı olmasının araştırılması gerekir diye düşünüyorum....

Fiyatların avrupadan pahalı olduğu konusunda yanılıyorsun. fendtin internet sitesine gir ve istediğin modelin istediğin özelliklerin eklenmiş halinin fiyatını öğren. sonra da aynı modeli gidip kutlucanlarda sor bakalım sana ne fiyat verecekler. Geçtiğimiz hafta ankara kutlucanlara uğradım, ordakilerle biraz sohbet ettik. 309 vario TMSnin almanya satış fiyatı 75817 euro iken kutlucanlarda 64000 euro civarında. elin almanı kendi malını senden daha pahalıya alıyor, sense hala şikayet ediyorsun. Konuştuğum kişi de genel müdür Nevzat Bey ' miş, ayrılırken öğrendim. Ayrıca 309u inceledik ve özelliklerini öğrendim. Bence o traktör, o parayı hakediyor. Fabrikaya maliyeti 40000lira bile olmayan newholland td95d dt ' ye 84000lirayı çatır çatır ödeyen bu millete uzay mekiği gibi traktörün fiyatı pahalı geliyor ya ben ona şaşıyorum.

candos link=topic=17151.msg175082#msg175082 date=1240692781' Alıntı:

ersanakyai link=topic=17151.msg175196#msg175196 date=1240766132' Alıntı:
Fiyatların avrupadan pahalı olduğu konusunda yanılıyorsun. fendtin internet sitesine gir ve istediğin modelin istediğin özelliklerin eklenmiş halinin fiyatını öğren. sonra da aynı modeli gidip kutlucanlarda sor bakalım sana ne fiyat verecekler. Geçtiğimiz hafta ankara kutlucanlara uğradım, ordakilerle biraz sohbet ettik. 309 vario TMSnin almanya satış fiyatı 75817 euro iken kutlucanlarda 64000 euro civarında. elin almanı kendi malını senden daha pahalıya alıyor, sense hala şikayet ediyorsun. Konuştuğum kişi de genel müdür Nevzat Bey ' miş, ayrılırken öğrendim. Ayrıca 309u inceledik ve özelliklerini öğrendim. Bence o traktör, o parayı hakediyor. Fabrikaya maliyeti 40000lira bile olmayan newholland td95d dt ' ye 84000lirayı çatır çatır ödeyen bu millete uzay mekiği gibi traktörün fiyatı pahalı geliyor ya ben ona şaşıyorum.
Acaba çiftçilik yapıyor musunuz?Veya anlaşıldığı üzere avrupa çiftçisiyle ilgili birtakım görüşleriniz ve tespitleriniz var.Peki biraz da avrupa çiftçisinin kazancını alatabilir miyiz?
Bakın bıkakın fendt ' i new holland ' ı mf ' yi fark etmez.Şu an türk çiftçisinin pancar motoru alacak parası bile yok.Bizim burada neredeyse çiftçilik yapan çoğu insanın ekipmanı eksik.İnsanlar daha mibzer alacak parayı bulamazken kusura bakmayın ama bu tartışmalar abes ve acımasız oluyor.Çiftçinin durumunu bilenler zaten bu tarz tartışmaların içine girmiyor...

Evet çiftçilik yapıyorum. Benim tepkim neye biliyor musun? yerli traktörler bile bence çok uçuk fiyatlara satılıyorken millet neden bu alman malına bu kadar takmış, onu anlayamıyorum. bu markanın parası bukadar arkadaş, beğenmiyorsan alma. bende 30000liralık traktör var, ama imkanım olsa sırf teknoloji merakım yüzünden fendt alırdım.

ÇağRı link=topic=17151.msg175208#msg175208 date=1240767607' Alıntı:
Acaba çiftçilik yapıyor musunuz?Veya anlaşıldığı üzere avrupa çiftçisiyle ilgili birtakım görüşleriniz ve tespitleriniz var.Peki biraz da avrupa çiftçisinin kazancını alatabilir miyiz?
Bakın bıkakın fendt ' i new holland ' ı mf ' yi fark etmez.Şu an türk çiftçisinin pancar motoru alacak parası bile yok.Bizim burada neredeyse çiftçilik yapan çoğu insanın ekipmanı eksik.İnsanlar daha mibzer alacak parayı bulamazken kusura bakmayın ama bu tartışmalar abes ve acımasız oluyor.Çiftçinin durumunu bilenler zaten bu tarz tartışmaların içine girmiyor...

Benimde eklemek istediğim Fendt in ikinci elinin olmadığını savunan arkadaşa...

Ben sana Fendt olarak ikinci el bir çok 900 serisi veya 400 serisi traktör bulurum... Bunu türkiyede bulmak biraz zor olur...

İkinci El piyayasına bakılınca neden diğer traktör fiyatlarıyla yaklaşık olarak aynı oluyoda Sıfır alımlarda 10 bin 20 bin fark ediyo bende bunu anlamadım.... Zarar olsun diyemi ?

İkinci ek piyasası apayrı bişey, senin sameyi şu an satmak istesen kaç para eder sence? şu an 2000 model üstü 35bin liraya 2. el same 90 alanlar var. 97-98 model 80-66 fiatlar da aynı parayı yapıyor. 25 yaşındaki 480 fiatlar 10binliraya gidiyor, aynı yaştaki 106lık fendtler de aynı paraya gidiyor. 480 fiat, 106lık fendtin yaptığı işi yapabilir mi sence. Bu tamamen piyasayla ilgili, piyasayı oluşturan da bizim çiftçimiz. 36bin liraya 2008 model satılık deutz agrolux var internette. İkinci el fiyatlarındaki mantıksızlık, tamamen arz-talep meselesiyle alakalı.

Fendtin ikinci elinin olmadığını savunan arkadaş kimdir bilmiyorum, yazıların tamamını okumadım ama bence savunduğu şey türkiye piyasasında 2. elinin olmadığıdır zaten.

DoYrAnLı#2# link=topic=17151.msg175244#msg175244 date=1240771819' Alıntı:
Benimde eklemek istediğim Fendt in ikinci elinin olmadığını savunan arkadaşa...

Ben sana Fendt olarak ikinci el bir çok 900 serisi veya 400 serisi traktör bulurum... Bunu türkiyede bulmak biraz zor olur...

İkinci El piyayasına bakılınca neden diğer traktör fiyatlarıyla yaklaşık olarak aynı oluyoda Sıfır alımlarda 10 bin 20 bin fark ediyo bende bunu anlamadım.... Zarar olsun diyemi ?

Türkiyede parmakla sayılır derecede Fendt traktörü (Yeni seriler) varken zaten ikinci elini Alan olmaz....

Alan adamda zaten düşünür Acaba neden satıldığını.... Fendti Kötülemiyorum. Türkiye Şartlarına uyum gösteremez...

Mersedes Arabasıyla kıyaslama olmuş. Mersedesin veya Audi nin her serisi Türkiyede var bunu unutmayın.... Türkiyenin Sayılı kişileri Tabiki kullanacak....

Ama çiftçinin Saylır kişiliğini Türkiyede bulamazsın... Çiftçinin Sesi çıkmıyo çünkü...Almanyada petrole zam yapsalar İlk olarak Çiftçi Şehire dökülüyo.... Türkiyede çiftçinin sesi çıkmasın diye Elma Şeker niyetine Destekleme denilen Avrupa fonlarından ayrılan birtakkım ücretler veriliyo...

Siz ki bu yazıları Sadece bir fendti savunurken bukadar yazıyosunuz madem KENDİ HAKLARINIZI VEYA HAKKIMIZI NEDEN SAVUNMUYOSUNUZ?

Ben fendti savunmuyorum, zaten yerli malı bi traktör kullanıyorum. şimdi sameye bi laf söylesem sameyi nasıl savunacağını az çok tahmin edebiliyorum. senin milliyetçilik mantığınla yola çıkacak olursak ben sırf yerli malı kullandığım için bile senden daha milliyetçi oluyorum öyleyse.

Peki bu arada sen kendi hakkını savunuyor musun? şimdiye kadar hangi konuda tepkini ortaya koydun?

DoYrAnLı#2# link=topic=17151.msg175262#msg175262 date=1240774748' Alıntı:
Türkiyede parmakla sayılır derecede Fendt traktörü (Yeni seriler) varken zaten ikinci elini Alan olmaz....

Alan adamda zaten düşünür Acaba neden satıldığını.... Fendti Kötülemiyorum. Türkiye Şartlarına uyum gösteremez...

Mersedes Arabasıyla kıyaslama olmuş. Mersedesin veya Audi nin her serisi Türkiyede var bunu unutmayın.... Türkiyenin Sayılı kişileri Tabiki kullanacak....

Ama çiftçinin Saylır kişiliğini Türkiyede bulamazsın... Çiftçinin Sesi çıkmıyo çünkü...Almanyada petrole zam yapsalar İlk olarak Çiftçi Şehire dökülüyo.... Türkiyede çiftçinin sesi çıkmasın diye Elma Şeker niyetine Destekleme denilen Avrupa fonlarından ayrılan birtakkım ücretler veriliyo...

Siz ki bu yazıları Sadece bir fendti savunurken bukadar yazıyosunuz madem KENDİ HAKLARINIZI VEYA HAKKIMIZI NEDEN SAVUNMUYOSUNUZ?

Bu sitenin Kaç tane üyesi varsa Şu an itibariyle Hakkımızı savunduğumuzu belirtmiş durumdayım Farkettiysen....

Hakkının yendiğini Bilmeyene Yol göstermekde Hak savunmaktır...

Ben Söyleyeyim Sen sormadan Samenin eksi yönlerini. Motoru Benim için küçük geliyo. Turbo ve intercoller olsa daha iyi olurdu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...