Ynt: İşbora traktör yardım
merhaba dostum hala almadı isen ; kendi 83 model işborama fiat 640 motoru taktım ve diğer parçaları da modifiye ettim eski hallinde iken de kullandım şimdi de kullanıyorum, işbora alacaksan öncelikle kesinlikle iyi durumda bir traktör al bu traktörün en büyük sorunu en fazla 40 beygir güç üretebilmesidir ama ruhsatta 49 a kadar yazar 4 manifodlu ,2 manifodlu ,büyük karter, küçük karter, türkiye montaj, yurtdışı montaj olmak üzere çeşitleri vardır 4 manifodlu olanları son çıkanlar biraz daha hızlıdır yolda hız bana lazım değil diyebilirsin ama bu hızlı versiyonu bile çoğu traktörden daha yavaş o yüzden hız lazım oluyor.motoru 40 beygir gibi düşünürsen bundan daha fazla güç istersen ya conta yakarsın ya blok ya da üst kapak çatlar yaklaşık buda sana pahalıya patlar. bunların motorları ön ısıtmalıdır bir miktar ıstılıp çalıştırılır en fazla 10 saniye kaliteli kızdırma bujileri ile . hidrolik sistemi fena değildir şanzuman ve difransiyeli çok sağlam kolay kolay arıza yapmaz soğutma sistemi üzerindeki motora göre yetersiz o yüzden çok uzun süre ağır iş yapamaz ara ara dinlendirilir

arızası yok ise massey 135 in yaptığı her işi aynı hızda yapar artı vites seçenekleri sayesinde yapamadığı işi yapar ama biraz uzun sürer çünkü yavaş yaparsın. çoğu traktöre göre sürüşü ve vites seçeneği çok daha iyidir, yük dağılımı manevra kabiliyeti de iyidir. özet olarak en büyük sorunu motorunun güçsüz olmasından kaynaklı ağır işte çok zorlanmasıdır. Ek olarak eğimli veya yokuş aşağı yukarı yük taşımacılığı yapacaksan frenleri çok iyi değil hatta bana göre zayıf bu konuda dikkatli olmalısın ama düz yolda frenler sıkıntı çıkarmaz.