Arkadaşlar seneye baharda ekilecek olan ayçiçegi yerlerine 5li çizel çektiğimiz yerlere çıkan otları kurutmak amaciyla 640 fiat ile ilaçlama yaptık ,ilaçlama makinemiz Şenol yıldırım Hayrabolu yapısıdır.(Fotoğraflar dün çekildi)

Ilac ziraatciden aldik litresi 12 lira etkisi daha belli degil paylaşirim.Güzel paylaşım Gürcan, bizde de var bu otlardan. İlacın maliyeti ve kullanım şekli nedir, bu otlarda başarılı mı?.
2 litre ilac 24 lira ve biz 300 litre su ile 20 dekar yere attik etkisin paylaşırimArkadaşlar bizimde 2 tarlamız da var takipteyim.dekar maliyeti.ve dekara nekadar atılacak?
Bela hakketten her sene çıkıyor kurakta bile çıkıyor.O kamışlardan benim bir arazimde var bıktım usandım artık.
Aynen abi basimiz beladaKolay gelsin saz otu ile mucadele zor. Yolda bile çıkıyor bunlar [emoji2]
Valla bizim burda bu ot elleri kesiyor cok zorlarsan koparmak icin.Bizim burada bunu hayvankar çok hoşlanarak yiyor..
![]()
Yok bir zarari hatta 1ay sonra bugday ekecegimiz tarlanin bir köşesinede attik bi zarari yok yani saz otu bizim trakyada ova arazilerde ve kepir bereketli verimli topraklarda ,dere kenarinda cikiyor genelde ancak bi tarlamizda dere yok ama kuyu çikarmi su varmi bilmiyorum kuyucu getirmek lazim ama mutlaka su vardir yakinimizda çeltik tarlalari var ve 3 tane büyük kuyu var suyu bol yani otu etkileyebilir.İlkbaharda ayçiçeği ekilecek yere atmakta zararı varmı?ve ayrıca tarlada saz otu çıkan yerde artezyen suyu var denilmekte
Eyvallah.tesekkurlerGüzel paylaşım, kolay gelsin.