Turkiye de tarim

2002 de ki 1 ton bugday fiyati 230 tl
2002 de ki asgari ücret fiyatı 184 lira
Yani 1 ton buğday fiyatı asgari ücretten fazlaydı.
2019 de ki 1 ton buğday= 1300 tl
2019 da asgari ücret= 2100 tl
ŞAHLANIYORUZ

Resimler ve ekler

• FB_IMG_1563433585924.jpg
    FB_IMG_1563433585924.jpg
    26.2 KB · Görüntüleme: 224
Çok aşırı anlamsız bir karşılaştırma. Şahlanmayı tiye alıyorsun ama asgari ücret dolar denkleminde 3 kat artış yaşanmış.:)

Çok aşırı anlamsız bir karşılaştırma. Şahlanmayı tiye alıyorsun ama asgari ücret dolar denkleminde 3 kat artış yaşanmış.:)
Çok mantıklı diyorsunuz avrupada asgari ücret 1500 euro = 9750 tl bizde 2000 tl
G20 deki Türkiye nin vatandaşına verdiği değer avrupanın kendi vatandaşına verdiği değerin 1/4 ü
Halkına değer vermeyen köle olarak gören bir ülke dünya lideri olsa ne olur vatandaş insan yerine konulmadıktan sonra

G20 deki Türkiye nin vatandaşına verdiği değer avrupanın kendi vatandaşına verdiği değerin 1/4 ü
Halkına değer vermeyen köle olarak gören bir ülke dünya lideri olsa ne olur vatandaş insan yerine konulmadıktan sonra
Cevap vermeye bile değmez bu kafa belli niye yoruluyorsun canım kardeşim.

Dünyada gelecekteki en iyi sektör tarım çünkü dünya nüfusu ile tarımsal alan birbirine ters orantılı gidiyor yani dünya nüfusu artarken tarımsal alanlar azalıyor bundan ötürü dunyada gelecek tarımda ama Turkiyede degil siyasi iktidar kafaya koymuş bir kere bizi bitirecek maaşlı aç ve fon kuyruğunda yardım bekleyen insan olmamızı istiyorlar sanırım el açalım yalvaralim istiyorlar.

Ağır masraftan geçtim .bari planlı bir ekim yapabilse çiftçi hiç yoktan zarar etmese .5 yaşında çocuğa sorsan söyler.bu bakanlık neden çiftçisini kollamaz.demek ki bitirmek istiyorum ben öyle anlarım.harman olur ithal serbest olur.kurban gelir et ithal olur.tarım bakanlığı kimleri kolluyor acaba [emoji20][emoji20][emoji20]

Dünyada gelecekteki en iyi sektör tarım çünkü dünya nüfusu ile tarımsal alan birbirine ters orantılı gidiyor yani dünya nüfusu artarken tarımsal alanlar azalıyor bundan ötürü dunyada gelecek tarımda ama Turkiyede degil siyasi iktidar kafaya koymuş bir kere bizi bitirecek maaşlı aç ve fon kuyruğunda yardım bekleyen insan olmamızı istiyorlar sanırım el açalım yalvaralim istiyorlar.

Dünya yapay zekayı, blok zincirleri, 5G vs. teknolojiyi konuşurken geleceği tarım da görmekle aslında kapasiteni belli edip bir de bana cevap verilmez demişsin ama neyse :) Ayrıca Avrupayla kıyaslamasam da hep yanlış yere odaklanıldığını düşünüyorum. Bunları tartışıp asıl meseleler çöp olup gidiyor.

Israrla kimsenin anlamadığı üreticinin ürününe fiyat vermek değil, girdisini azaltmak, gözle görülür teşviğini artırmak. Benim ürüne verilen zamda elime geçecek para zaten verilen zamla yıl içinde eriyip gidecek.

Avrupayı örnek vermek konuyu daha da uçlara götürüyor. Avrupa'da ödenen vergileri veya faturaları araştırmanızı öneririm sadece bu kadar basit değil orada asgari ücret bu kadar biz de bu kadar falan değil.

Avrupa deyip geniş ifade kullanmak yerine iş küçücük Hollanda'nın sadece tarımsal olarak yaptığı devasa ihracatı tartışsak yeter ;)

Bizim Türk tarımını geliştirmemize kim engel bu kadar mi zor bitki yetiştirip satmak biz daha tarımı çözememişiz, jaldıki sanayi teknolojik ürünler biz nasıl bu dünyaya yetişebilecez.kutu kadar yer hollanda 100 milyar dolar tarım ihracı biz dünyanın en verimli topraklarıyla dışarıdan envayi çeşit mal ithal ediyoruz.olmayan dövizimizde yurtdışına çıkıyor.şu tarımı bir çözün onu bari halledelim, teknolojimiz yok topraklarımızı değerlendirelim.yoksa başka bir maksatmı var.her şeyi yazmıyorum bilen biliyor zaten.

Üretmeyen toplumlar köle olmaya mahkumdur her zaman ülkemiz maalesef vergilerle geçinmeye çalışan bir ülke olduğu için ve yönetenlerin bilinçsiz tutum ve davranışlarından dolayı bu hale geldi etrafa bakıyorum her yere cami yapılıyor ama giden yok bu camilere iş imkanı sağlayacak şeyler yapılsa istihdam sağlansa daha güzel olmazmi olur ülkeye turist gelmez oldu şu son 5-6 senedir döviz girmiyor tarım ürünleri ithal ediliyor halen vatandaş açlıktan kırılırken siyasiler ve onun yancilari zevki sefa içinde yaşıyorlar din üzerinden milleti saf yerine koyup yapacağını yapıyor alayı da koskoca amerikaya kafa tutuyor adam onların doları varsa bizim Allahımız var diye millet de gaza gelip gidiyor pesinden Allahın verdiği aklı kullanmayınca Allah seni niye kurtarsın kardeşim hollanda ufacık bir yer lale sektöründe 1. Süt ürünleri desen öyle daf markası hollandanin tır yapıp satıyor adamlar dünyaya bide bizim koca ülkeye bak 1 tane düzgün üretim yok kendi markası yok ancak dışarda üretilmiş ürünleri alıp burda montaj yapıyorlar bu üretim yapmak değildir hazır malzemeyi alıp birleştirmek adam fabrikada çalışıyor 20 senedir 4 bin lira alıyor ayda ömrünü vermiş adam 4 bin lira için bu adam ne alacak işin sonunda emekli ikramiyesini alır ev alır bir de araba baska bisey alamaz bir omur bunlara calismis olur milletkmizin ufku daraldi iyice biraz ileri goruslu olanlar da kacip gidiyor yurt disina zaten direk

Dünya yapay zekayı, blok zincirleri, 5G vs. teknolojiyi konuşurken geleceği tarım da görmekle aslında kapasiteni belli edip bir de bana cevap verilmez demişsin ama neyse :) Ayrıca Avrupayla kıyaslamasam da hep yanlış yere odaklanıldığını düşünüyorum. Bunları tartışıp asıl meseleler çöp olup gidiyor.

Israrla kimsenin anlamadığı üreticinin ürününe fiyat vermek değil, girdisini azaltmak, gözle görülür teşviğini artırmak. Benim ürüne verilen zamda elime geçecek para zaten verilen zamla yıl içinde eriyip gidecek.
Tamam tosun paşa sen sabah kahvaltısında yapay zekayı öğle yemeğinde blok zincirini akşamda 5G yi yersin. Bu saydığın şeyleri yapan ve bu konuda hakim olan tek ülke var oda ABD zaten onlarda bizden korkuyor o yüzden sen endişelenipte güzel kafanı bunlara takma. Sen mehter eşliğinde 2023 e odaklan. Lozandaki gizli madde o zaman bitiyor :)